25 / 04 / 2024

Avrupa Konutları Kale'de teslim tarihi 3 ay öne çekildi!

Avrupa Konutları Kale'de teslim tarihi 3 ay öne çekildi!

Firma: Artaş İnşaat

Proje: Avrupa Konutları Kale

Son dönemde müteahhitler özellikle İstanbul'da arsa fiyatlarının yükselmesinden şikâyet ederlerken, konut satışına yansıyan rakamların asıl ihtiyacı bulunan orta ve alt gelir grubuna yönelik proje üretmeyi mümkün kılmadığı görüşünde birleşiyorlar.



Avrupa Konutları markasıyla projeler geliştiren Artaş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, Topkapı'da geliştirdiği Kale projesinin ofis ve dükkânlarının satışa çıktığı toplantıda konut sektörünü değerlendirdi. 



Konut fiyatlarının yükselmesinin kendisini de üzdüğünü belirten Süleyman Çetinsaya, "Fiyatların yükselmesi hiçbirimizin yararına değil. Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız" dedi. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 500 konutluk projelerin kura Ünsal EREKE o .V uereke5htgazete.ccm.tr 0212-3136827 çekimlerine 15-20 bin kişinin başvurduğuna dikkat çeken Çetinsaya, "Orta ve alt gelir grubu ev sahibi olmak istiyor. Ancak fiyatların bu seviyeye gelmesiyle ulaşılabilir olmaktan uzaklaşıyor. Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız. Bu grubu ev sahibi yapmak için metrekare fiyatının 3500 ile 4 bin lira arasında olması gerekiyor" dedi.



 

'FİYATA SEVİNEYİM Mİ ÜZÜLEYİM Mİ?' 

Kendilerinin inşaat maliyeti olarak bu fiyatı sağlayabileceklerini anlatan Süleyman Çetinsaya, "Ancak arsa maliyeti eklenince bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Arsa sahipleri inanılmaz fiyatlar ile karşımıza çıkıyor. Maliyetlerimizin asgaride kalması lazım" diye konuştu. Sürekli olarak yükselen fiyatları proje geliştiren bir müteahhit olarak şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Çetinsaya, "Kendi projelerimizde de belli fiyata sattığımız daire bir dönem sonra 1.5 milyon liraya çıkıyor. Buna üzüleyim mi, sevineyim mi çok arada kalıyorum" diye konuştu. 




METREKARESİ 9 BİN LiRA OLAN OFİSLER SATIŞTA 

Öte yandan Artaş inşaat, istanbul Topkapı'da Kale Endüstrisi Holding'in arsası üzerinde yapımına başladığı  Avrupa Konutları Kale  projesinde yer alan ofis ve dükkânları dün satışa çıkardı. 599 konutun yanı sıra 52 ofis ve 30 mağazanın yer aldığı projede ofislerin büyüklükleri 236 ile 1061 metrekare arasında değişiyor. Ofislerin metrekare fiyatı 9 bin liradan başlıyor. 

Süleyman Çetinsaya, büyüklükleri 99 ile 1182 metrekare arasında değişen mağazaların metrekare fiyatlarının ise 21 bin liradan başladığını belirterek, "Ofis ve dükkânlar için ciddi anlamda talep alıyoruz" diye konuştu. 



TESLİM TARİHİNİ 3 AY ÖNE ÇEKTİ 

Avrupa Konutları Kale'nin konut kısmında satışların yüzde 90 oranında tamamlandığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, projeyi bir dünya markası olarak konumlanan istanbul'un marka değerine katkı sağlamak ve mimari açıdan bölgeye ivme kazandırmak için şehrin en köklü merkezi Topkapı'da konumlandırdıklarını anlattı. Konutların büyük kısmının sahiplerini bulduğuna da dikkat çeken Çetinsaya, Temmuz 2016 olarak belirlenen teslim tarihini 3 ay önceye çekmeye karar verdiklerini de anlattı. 




EYLÜL AYINA 3 YENİ PROİE 

Süleyman Çetinsaya, eylül ayından itibaren yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, "Çobançeşme-Ataköy'de yine Kale Endüstri Holding'in arazisinde ofis ve rezidanstan oluşan bir projemiz olacak. Ayazağa'da ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz Vadistanbul projemizin 3. etabını da bu dönemde satışa çıkaracağız. Ayrıca Kayaşehir'de de projemiz olacak" dedi. 



11.500 KONUT TESLİM 

Süleyman Çetinsaya, şu ana kadar 11 bin 500 konutun teslimini yaptıklarını belirterek, bunun gelecek temmuz ayına kadar Tema İstanbul'daki konutların da eklenmesiyle yaklaşık 15 bin 600'e çıkacağını kaydetti. Yükselen fiyatların orta ve alt gelir grubunun konut almasına engel olduğunu belirten Artaş Grubu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Fiyatlar ne kadar artarsa o kadar az insana ulaşırız" diye konuştu.



Habertürk - Ünsal Ereke


projeye sor



Geri Dön