23 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası faiz oranları değişmedi!

Avrupa Merkez Bankası faiz oranları değişmedi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişiklik yapmadı. ECB Başkanı Mario Draghi, kararların gerekçesini Türkiye saati ile 15.30’da Frankfurt'ta düzenlenecek basın toplantısında açıklayacak.



ECB Yönetim Kurulu, bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığını açıkladı. ECB, eylül ayı toplantısında ekonomiyi canlandırmak için radikal kararlar almış ve bu kapsamda yüzde 0,15 olan politika faizini yüzde 0,05'e, yüzde 0,40 olan marjinal borç verme faizini yüzde 0,30'a ve negatif olan mevduat faizini yüzde 0,10'dan yüzde 0,20'ye indirmişti.


ECB Başkanı Mario Draghi, kararların gerekçesini Türkiye saati ile 15.30’da Frankfurt'ta düzenlenecek basın toplantısında açıklayacak.


Öte yandan, uzmanlar bankanın toplantıda bölgede uzun süreli çok düşük enflasyona karşı yeni bir tedbir planı açıklamayacağını belirtirken, bankanın alması gereken tedbirleri aldığını ve parasal genişleme programının planlanan tarihten önce sonlandırılmasını beklemediklerini ifade ediyor.


AA


Geri Dön