26 / 04 / 2024

Avrupa Yakası bu metroyu bekliyor!

Avrupa Yakası bu metroyu bekliyor!

Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ne zaman açılacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki 37,20 kilometre uzunluğa sahip metro hattı ne zaman açılacak?



37,20 kilometre uzunluğa sahip olan Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın ne zaman açılacağı merak ediliyor.

Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerini birbirine bağlayacak olan metro hattı Avrupa Yakası'nın en çok beklediği metro hatları içinde yer alıyor. 

Avrupa Yakası bu metroyu bekliyor!

İhalesi 2016 yılında gerçekleştirilen Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ihalesini 999 milyon 769 bin Avro bedel ile Kolin-Şenbay İnşaat firmaları almıştı. 2021 yılı içerisinde hizmete açılması beklenen metro hattıyla yolculuk süresi 26 dakikaya inecek

Türkiye'nin "en hızlısı" olacak Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'yla ilk kez bir projede milli bir sinyalizasyon firması tarafından sinyal işleri tamamlanıyor.

Tamamlandığında İstanbul'un trafik ve ulaşım anlamında yüz akı projeleri arasında yer alacak olan metro, diğer hatlarla Gayrettepe istasyonundan, Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne, Yenikapı-Taksim-Hacıosman metro hattına ve Metrobüs hattına, Kağıthane istasyonundan Kabataş-Mahmutbey metro hattına, İstanbul Havalimanı metro istasyonundan Yüksek Hızlı Tren hattına bağlantı olacak. 

Avrupa Yakası bu metroyu bekliyor!

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ilk tren setinin imalatları geçtiğimiz Eylül ayında bitirilerek raylara indirilmişti.

Gayrettepe - Kemerburgaz - İstanbul Havalimanı Metro Hattı durakları:

1. Gayrettepe
2. Kağıthane
3. Kemerburgaz
4. Göktürk
5. Işıklar Otogar
6. İhsaniye
7. Yeni Havalimanı 1
8. Yeni Havalimanı 2
9. Yeni Havalimanı 3

İstanbul'da bu yıl hangi metro hatları açılacak?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön