26 / 04 / 2024

Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camisi İngiltere'de açıldı!

Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camisi İngiltere'de açıldı!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen Avrupa'nın ilk çevre dostu camisinin İngiltere'de açılışı yapıldı.



Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen Cambridge Camisi, Ramazan ayında hizmet vermeye başladı. Sputnik'te bulunan habere göre, Güneş panelleriyle kaplı olan cami için 30 milyon dolara harcandı. 

Cambridge Camisi, bin kişilik kapasiteye sahip. Müslüman olmadan önce Cat Stevens olarak bilinen şarkıcı Yusuf İslam, caminin koruyucularından biri. Reuters'a konuşan Yusuf İslam, "Cami, yeniden eğitim aldığımız ve evrenle olan uyumu açığa çıkarmak için İslam'ın gerçek doğasının derinine indiğimiz sürecin bir parçası. Çoğu Müslüman bunu unutuyor ve iklim değişikliği ile mücadele için yeteri kadar katkı sağlamıyor."

Karbon salınımı yapmıyor

Caminin bahçesi arındırılmış yağmur suyu ile sulanırken yapının hiçbir şekilde karbon salınımına yol açmadığı söylendi.

Cambridge Üniversitesi profesörlerinden, Abdal Hakim Murad olarak tanınan Timothy Winter, 'İklim değişikliği ve türlerin yol oluşuna karşı mücadele sadece insanların varoluşunun değil, Allah'ın hediyelerine saygı duymak ve bunları korumanın da mücadelesidir' dedi. 

Ayrıca, Papa Francesco ve Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama da çevre dostu mesajlar verdiler.

 


Geri Dön