25 / 04 / 2024

Avukatlardan Yamanlar'daki çöp tesisine dava!

Avukatlardan Yamanlar'daki çöp tesisine dava!

Çöp depolama alanlarının kuruldukları bölge için büyük bir tehlike arz ettiğini ifade eden Özay, "Kesinlikle o bölgeye yapılmaması gerekiyor. Bilimadamları olur verse bile yöre halkı istemiyorsa bence tesis yapılmamalı" diye konuştu.




İzmir'in gündemini işgal eden eden, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yamanlar'a yapılmak istenen çöp tesisi yargıya taşındı. İzmirli avukatlar Senih Özay ve Fatih Murat Ülkü,  İzmir  Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun yer seçimini uygun bulan kararının iptali için İzmir Valilği ve Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açtı. ODTÜ ve Hacettepe'nin raporlarına dayanarak mahkemeye başvurduklarını söyleyen Özay, "Bu çöp depolama alanlarının çevreye verdikleri zararı geçmişten biliyoruz. Bu alana böyle bir tesisin yapılmasının çok tehlikeli olduğunu görüp dava açtık" dedi.

Çöp depolama alanlarının kuruldukları bölge için büyük bir tehlike arz ettiğini ifade eden Özay, "Üniversitelerin raporlarına göre kesinlikle o bölgeye yapılmaması gerekiyor. Bilimadamları olur verse bile yöre halkı istemiyorsa bence tesis yapılmamalı" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön