24 / 04 / 2024

Ayaş Tüneli inşaatında son durum!

Ayaş Tüneli inşaatında son durum!

Temeli 1976'da atılan ve bugüne kadar tamamlayan Ayaş Tüneli için Ankara'nın 4 ilçe belediye başkanı kollardı sıvadı. Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan belediye başkanları tünelin tamamlanması gerektiğini bildirdi.



Temeli 1976'da atılan ve bugüne kadar tamamlayan Ayaş Tüneli için Ankara'nın 4 üçe belediye başkam kollardı sıvadı. Tünelin tamamlanması gerektiğini bakanlık yetkililerine bildiren Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan belediye başkanları altına imzalarım attıkları tünelle ilgili taleplerini Kalkınma Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderdi. 


SIKINTILARA SEBEP OLUR 

Başkanlarca bakanlığa gönderilen talep metninde, "Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan içerisine alan ve Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bu bölgenin gerek sağlık ve gerekse sanayi açısından gelişmekte olduğu da bilinmektedir. Nüfus yapışırım, gelişen sanayinin ve bölgeye gelen ziyaretçi sayısının gittikçe arttığı göz önüne alınacak olursa ulaşımın sadece karayolu üe ve tek bir hat üzerinden yapılması üeride sıkıntılara sebep olacağı da bir gerçektir. Ayrıca sıkışan kent potansiyelinin daha geniş arazilere sahip bu hat üzerine kaydırılması düşüncesi de dikkate alınacak olduğunda, devlet yatırımları açısından çok büyük kısmı tamamlanmış olan bu demiryolu hattının tekrar ele alınarak gerçekleştirilmesi ve ulaşıma açılması önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi. 


CAN DAMARIMIZ OLACAK 

Gelişmekte olan ilçeleri için banliyö seferlerinin hayati bir önemi bulunduğunu ifade eden Güdül Belediye Başkam Havva Yıldırım, "Ayaş Tüneli'nin tamamlanması ve buradan geçecek olan banliyö treni bizim için çok önemli. Güneyce bölgemizde şuanda ciddi bir jeotermal yapılanma çalışması var. 5 jeotermal tesisin inşası devam ediyor. Bunlar çok büyük projeler, bu tesisler tamamlandığında 5 yıl sonra Güdül'e günde 30 bin kişinin gelmesi bekleniyor" dedi. 


1 NUMARALI GÜNDEM MADDEMİZ 

Ayaş üçesindeki herkesin tünelin tamamlanıp üçeden banliyö treninin geçeceği günü beklediğini ifade eden Ayaş Belediye Başkam Bülent Taşan, "İlçemizin konumu, tarihi ve yöresel dokusu sebebiyle, termal tesis ve devre mülklerin olması, tarım ve hayvancılık faaliyetlerimizin fazla olması sebebiyle gerek yolcu gerekse yük taşımacılığının yapılması için ihtiyaç haline gelmiştir" şeklinde konuştu. Atıl vaziyette duran tünelin tamamlanıp hizmete açılmasının çok hayırlı bir iş olacağının altım .çizen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, "Bölgedeki tarım, ticaret, turizm ve eğitim konusunda Ayaş Tüneli bize artı bir değer katacak. İnşallah bölgemizin değerinin kat ve kat artacağına inanıyoruz. Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan üçeleri Ankara'ma geleceği demektir. Daha 70'li yıllardan beri atıl vaziyette olan bir projenin işler hale gelecek olması büyük bir kazanç. Ulaştırma Bakanımız da olumlu bakıyor"diye konuştu. 


ÇAYIRHAN'A KADAR BİTTİ 

Projenin Çayırhan'a kadar bölümünün altyapı açısından tamamlandığını belirten Nallıhan Belediye Başkam İsmail Öntaş, "Burası İpek Yolu üzerinde olan bir yerdir. Yıllar önce yapılan bu proje atıl vaziyette ve altyapısı Çayırhan'a kadar bitmiş durumda. Bu projenin Çayırhan'a kadar olan bölümü şehiriçi ulaşımda kullanılması bölge için oldukça hayırlı olur. Gelişmişlik ulaşüabüirlik üe orantılıdır. Biz Nallıhan olarak ne kadar yatırım yaparsak yapalım, ulaşımın olmadığı yere insanları çekmeniz mümkün olmuyor. Hali hazırda böyle bir proje varken ve belli bir aşama kaydedilmişken bizim isteğimiz projenin bitirilmesidir"dedi. 


Sabah Ankara


Geri Dön