25 / 04 / 2024

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Naci Cinisli, Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyetinin ne kadar olacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Erzurum-Rize karayolu üzerinde Rize'nin İkizdere ilçesi ile Erzurum'un İspir ilçesi arasında yapılan Ovit Tüneli'nin devamı niteliğinde olan, Erzurum'un İspir ile Aşkale ilçeleri arasında yer alan Kırık Tüneli'nin inşaatı tamamlanamamıştır? Eğer tamamlanabilirse Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlauyacak ve transit taşımacılıkta önemli bir konuma sahip olacak olan Kırık Tüneli sayesinde Gürbulak Sınır Kapısı'na kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak'' diye konuştu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Naci Cinisli'nin soruları:
1- Kırık Tüneli inşaatı hangi aşamadadır? İnşaatının ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?

2- Kırık Tüneli inşaatı neden tamamlanamamıştır? Kırık Tünelini yapan firmanın şantiyesinin kapalı olduğu iddiaları doğru mudur?

3- Kırık Tüneli inşaatı için yeniden ihaleye çıkılacak mıdır?

4- Kırık Tüneli projesinin maliyetin ne kadar olması planlanmaktadır? Bugüne kadar tünel inşaatı için harcanan miktar nedir?


Geri Dön