23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015'te dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Çelik’in de katılım gösterdiği hem hizmete giren tesislerin açılış, hem de yeni inşa edilecek tesislerin temel atma töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, “Şehir hastanesi benim aşkımdır, sevdamdır. 30 tane büyükşehre dedim ki, ‘en az her birisine birer tane şehir hastanesi kuracağız.’ İşte Şanlıurfa’ya da bir şehir hastanesi kuruyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sözcü Gazetesi'nden Ahmet Kaya'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Hastaneleri Projesi'ni yakından izlediğini dile getirdiği konuşmasının devamında ise şu açıklamalarda bulundu: 
“Proje kapsamındaki hastaneler artık birer birer inşa edilmeye başlandı. Bu kapsamda şu ana kadar 17 tane şehir hastanesi inşa ediliyor. İnşallah Urfa’da bunun temelini atarak bunu 18’e çıkartıyoruz. Bin 700 yatak kapasiteli. 6 ayrı ihtisas hastanesini… İçindeki ameliyathane sayısı ne biliyor musunuz? 60 ameliyathanesi var. 290 yoğun bakım yatağını, 5 bin 100 araçlık kapalı otoparkı barındıran Şanlıurfa Şehir Hastanesinin yatırım bedeli ne biliyor musunuz? Tam 1 katrilyon 151 trilyon. Çünkü, Şanlıurfa’ya bu yakışır. Özel sektör tarafından üç yıl içinde yapılacak bu hastane 25 yıl boyunca işletilecek, daha sonra kamuya, yani devlete teslim edilecek.”

Şanlıurfa Şehir Hastanesi nin inşaatında son durum ne?

KILIÇDAROĞLU'NUN SSK HASTANELERİ GİBİ OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli tesislerin toplu açılışının da gerçekleştirdiği törendeki konuşması sırasında bulunduğu platformun arkasındaki dev ekranda temeli atılan Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin maket görüntüleri de yayınlandı. Bu sırada Cumhurbaşkanı, “Bu hastane, Şanlıurfa'ya layık bir hastane olacak. Bitince böyle olacak. Bu, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu zamanki hastanelere benzemeyecek. Benim Şanlıurfalı kardeşlerime layık bir hastane olacak. İnşallah burayı kazasız, belasız tamamlayıp belirlenen sürede hizmete açacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atmasının ardından 4 sene sonra, 8 Mart 2019 tarihinde bu kez seçim mitingi için geldiği Şanlıurfa'nın Topçu Meydanı'nda halka hitap etti. Bu süre içinde hastanede bir geşilme yaşanmamasına karşın konuşmasında Türkiye genelinde yapılan şehir hastaneleriyle iligli olarak, “İşte bunun bin 700 yataklısı nereye olacak? Şu anda inşaatı devam ediyor, Şanlıurfa'ya. Şehir hastanemizi inşallah iki yıla kadar hizmete almayı planlıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının bir gün sonrasında CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık yanında partisinin İl Başkanı Hayrettin Cidir ve İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak olduğu durumda hastane yapılması hedeflenen arsaya giderek burada sosyal medya üzerinden bir video paylaştı. Aydınlık, paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
 
“Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Urfa'daki konuşmasında ‘Bin 700 yataklı şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor' dedi. Biz de bugün kontrol etmeye geldik. Sayın İl başkanımız ile, il başkan yardımcısıyla birlikte. Geldik burada boş bir arazi görüyoruz. Herhal bu taşlar kardiyoloji bölümü, O taşlar dahiliye bölümüdür. Arkamız da çocuk bölümüdür. Ben bu tarlada onu görüyorum. Biz siyaset yapıyoruz. Onun için bugün geldik burayı kontrol ettik. Değerli hemşehrilerimiz hastanenin yapılışının olmadığını görsünler. Sayın cumhurbaşkanım sizleri yanlış yönlendiriyorlar. Bu memleket hepimizin. Biz kandırılmaya da bundan sonra gelemeyiz. Saygılarımla” paylaşımı yaptı. CHP Milletvekili Aydınlık, 12 Ağustos 2021 Perşembe günü ise aynı görüntüleri, “Sadece adı olan Şanlıurfa Şehir Hastanesi ile alakalı çektiğimiz bu videonun üzerinden 888 gün geçti. Aldığım her telefonda hemşehrilerimin çaresizliği ortada. Doktor yok, doktor varsa randevu yok. Şehir Hastanesi zaten yok. Sürekli başka illere sevk.Urfalı bunu hak etmiyor.” 

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin sözde temelinin atılmasının üzerinden 6 seneden fazla bir süre geçmesine rağmen çivi çakılmamış olmasına DEVA Partisi İl Başkanı Avukat Ahmet Tüysüz tepki gösterdi. Tüysüz, şu açıklamalarda bulundu: 

“Kuru kuruya muhalefet etmediğimizi, yapılan güzel şeyleri takdir ettiğimizi, emeği geçenlere teşekkür ettiğimize tüm hemşehrilerimiz şahittir. Hasta kabulüne başlayan Şanlıurfa Şehir Hastanesi hem şehrimizin, hem bölgemizin önemli bir sağlık açığını kapatmaktadır. Çocuk Cerrahisi, Çocuk Psikiyatrisi, OnkoloJi ve Hemotoloji servislerinin olması çok iyi olmuş. Hastalar il dışına gitmekten kurtuldu. Hasta nakli hem zaman kaybı hem de çok maliyetliydi. Yorgunluk da cabası.  Bina yapmak tek başına yeterli değil. İçini doldurmak da önemli. Hem teknik donanım, hem yeterli teknik personelin olması doğa ile iç içe, orman manzaralı, kuş cıvıltısı ve şelalesi geniş bir otoparka sahip olması çok iyi. Ayrıca, 5 yıldızlı otel kalitesindeki hizmet anlayışı ile insanın hasta olası geliyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

Şanlıurfa Şehir Hastanesi nin inşaatında son durum ne?

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, bu açıklamalarının üstüne şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı'nın temel atmasının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra Sayın Erdoğan mitingde kendisini dinleyenlere, ‘İnşaatı devam eden şehir hastanemizi iki yıl içinde hizmete sokacağız' diyor. Anlaşılıyor ki Erdoğan'ı kandırmışlar. Zaten kendisi de kandırılmaya müsait olduğunu sık sık dillendiriyor. Cumhurbaşkanı şehir hastanelerinin aşkı olduğunu söylüyor. Maalesef, Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa aşkı yarım kaldı. Hatta hiç başlamadı. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın kandırıldığını düşünüyorum.”

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!


Geri Dön