25 / 04 / 2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Sivas'ta hayata geçirilen 1071 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.



Sivas'ta, geçen sene inşaatına başlanan ve 15 bloktan meydana gelen 1071 yatak kapasiteli Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatındaki çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhuriyet Üniversitesi konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivas Valisi Salih Ayhan ve Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'ın inşaatı süren hastane binasının inşaatını gezdiğini bildirdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi nin inşaatında son durum ne?

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Salih Ayhan, sağlığa yapılan yatırımların tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde önemini bir defa daha gösterdiğini dile getirerek, "Rektörlüğümüzün çalışmasıyla Sivas'ımız çok değerli bir eser kazanacak. Sivas'ta bu konuya destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Milletvekili Ekinci de inşaatına geçen sene başlanan hastane inşaatının son sürat devam ettiğini söyledi.

Ekinci sözlerini şu şekilde tamamladı: "Burada projeden yapım aşamasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sivas'ımız yeni, modern, bölgesinde güç olacak bir hastaneye kavuşacak. Sivas'ımıza hayırlı uğurlu olsun." 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi nin inşaatında son durum ne?

Rektör Yıldız da hastane ile ilgili olarak Temmuz ayında yüklenici firma ile imzaların atıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Toplam 15 bloktan oluşan hastanemizin 2 bloku kalmıştı, onların da temeli atıldı. İnşallah yıl sonuna kadar da kaba inşaatının çoğu bitmiş olacak. Kış döneminde de çalışmalar içeride devam edecek. Yüklenici firma ile de sürekli irtibat halindeyiz. Şu anda herhangi bir sorunumuz yok."

 

TOKİ Sivas Akıncılar 264 konut ihalesi 8 Ekim'de!


Geri Dön