29 / 03 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Sanayi kenti Kocaeli'de, başta şehir hastanesi inşaatı olmak üzere pek çok sağlık yatırımının çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Toplam bin 218 yatak kapasiteli 6 hastaneden oluşan devasa sağlık kampüsü Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatı, hız kesmeden devam ediyor...



Sanayi kenti Kocaeli'de, başta şehir hastanesi inşaatı olmak üzere pek çok sağlık yatırımının çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sanayi kenti Kocaeli, sahip olduğu sağlık tesisleri ve hali hazırda süren sağlık yatırımlarıyla bu alanda ülkenin önde gelen şehirlerinden. 

Mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda planlanan yatırım ve proje çalışmaları ile şehirde yeni sağlık merkezleri hizmete alınıyor. Böylece yeni yatırımlarla vatandaşın aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesi her geçen gün artıyor.

Türkiye'de Mart'tan itibaren etkisini göstermeye başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen kentteki sağlık yatırımlarına ara verilmedi. Yapımı devam eden projeler arasında hastaneler, 1. basamak sağlık kompleksleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve acil sağlık istasyon inşaatları bulunuyor. 

- Şehir tarihinin en büyük sağlık yatırımı: Kocaeli Şehir Hastanesi

Marmara Bölgesi'nin büyük bir bölümüne hizmet sağlayacak Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün tamamlanması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Anadolu Otoyolu'nun yanında yükselen Kocaeli Şehir Hastanesi, hizmet vereceği alan olarak bölgenin en büyük ve işlevsel hastanesi olma özelliğine sahip. Toplam bin 218 yatak kapasiteli 6 hastaneden oluşan devasa sağlık kampüsü, bitirildiğinde 5 bin çalışanıyla günlük 15 bin 700 vatandaşa sağlık hizmeti verecek. 

Kocaeli tarihinin en büyük sağlık yatırımı olarak nitelendirilen merkezde çok sayıda özellikli sağlık hizmeti yüksek teknolojik cihazlarla sağlanacak. 

- AMATEM ve ÇEMATEM'in yüzde 40'ı yapıldı

Şehirde inşaatı süren önemli sağlık yatırımları arasında 50 yataklı AMATEM ile 30 yataklı ÇEMATEM projeleri de yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı aralıksız devam eden merkezlerde alkol ve uyuşturucu bağımlıları tedavi edilerek, sosyal hayata yeniden kazandırılacak. Yüzde 40'ı tamamlanmış durumda olan merkezlerden, şehir dışından gelecek hastalar da yararlanabilecek.

- Gölcük'te yoğun çalışma

Sağlık Bakanlığı tarafından Gölcük'te inşaatı devam eden 300 yataklı yeni devlet hastanesinin yüzde 52'si bitirildi.

İnşaat çalışmalarında sona gelinen ve gelecek günlerde hizmete alınması hedeflenen Gölcük Devlet Hastanesi ek hizmet binasında hastalara diyaliz ve poliklinik hizmetleri verilecek.

İnşaatı İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen Gölcük 1. Basamak Sağlık Kompleksinin gerçekleşme oranı da yüzde 56 oldu. 

Kompleks içerisinde yer alan İlçe Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi, aile sağlığı merkezi, verem savaş dispanseri, 112 Acil Sağlık İstasyonu gibi önemli merkezler bulunuyor. 

- 1. Basamak Sağlık Kompleksleri

Darıca ve Gebze ilçelerinde 1. Basamak Sağlık Kompleksleri ile vatandaşların daha kaliteli ve hızlı hizmet almaları sağlanacak. 

Yatırım programında bulunan Darıca 1. Basamak Sağlık Kompleksi hizmet binası için Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ihaleye çıktı. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra yapımına başlanacak kompleksin içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Fevzi Çakmak Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Bayramoğlu Aile Sağlığı Merkezi hizmet sunacak. 

Kentte yakın zaman içerisinde yatırıma alınması amaçlanan projeler şu şekilde: 

"Darıca ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 65 Üniteli Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Çayırova ilçesi Şekerpınar Mahallesi'nde 200 Yataklı Çayırova Devlet Hastanesi, Çayırova ilçesi Akse Mahallesi'nde Akse Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi, Derince ilçesi Yenikent Mahallesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi ve Şehit Kaan Emre Aile Sağlığı Merkezi, Kocaeli 75 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Gölcük ilçesi Yüzbaşılar Mahallesi'nde Yüzbaşılar Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ, İzmit ilçesi Erenler Mahallesi'nde Tuana Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ, İzmit ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde Gündoğdu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ, Körfez ilçesi Esentepe Mahallesi'nde Kuzey Aile Sağlığı Merkezi, İzmit ilçesi Cedit Mahallesi'nde İzmit 1. Basamak Sağlık Kompleksi, Gebze ilçesi Yenikent Mahallesi'nde 50 Ünitli Gebze Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi."

18 kente yeni şehir hastanesi inşa edilecek!

Yıl sonuna kadar 5 tane daha şehir hastanesi yapacağız!


Geri Dön