20 / 04 / 2024

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Şanlıurfa'ya önümüzdeki yıl yeni şehir hastanesi yapılıyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm,  yaptığı açıklamada, şehir hastanesi ile Şanlıurfa'daki sağlık hizmetinin kalite ve konforunun artacağını belirtti. 




Şanlıurfa'ya önümüzdeki yıl yeni şehir hastanesi yapılıyor. İnşaatın en zor kısmı olan harfiyat çalışmalarının yüzde 83'ünün yapıldığını bildiren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, hafriyatın sonrasında inşaatın betonarme yapısının daha hızlı ilerlemesinin planlandığını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kaba inşaatın yüzde 13'ünün bittiğini bildiren Gülüm, "Yaklaşık 500 bin metrekare kapalı alanı, 1700 yatağı, 536 yoğun bakımı bulunan, 61 ameliyathanesi olan büyük bir hastane projesi sürüyor. 2023 yılı içerisinde Şanlıurfa Şehir Hastanemiz açılmış olacak. Sağlık Bakanlığımızın ve bizim bütün çabamız bu tarihi 2023'ün ilk aylarına çekebilmektir. Bununla ilgili olumsuz bir durum da görünmüyor. İnşallah 2023'ün ilk aylarında şehir hastanemizin açıldığını ve hizmete girdiğini göreceğiz." şeklinde konuştu.
Gülüm, Türkiye'de açılmış olan şehir hastanelerinin halkın büyük beğenisini kazandığını belirtti.

Şehir hastanesi ile Şanlıurfa'daki sağlık hizmetinin kalite ve konforunun artacağını belirten Gülüm, "Ankara'da Adana'da, Mersin'de, Elazığ'da görüyoruz. Şehir hastaneleri bulundukları şehirlerin mükemmeliyet merkezleridir. Şehir hastanesiyle birlikte kentimizde sağlık hizmetlerinin tamamı da veriliyor olacak. Sağlıkta hiçbir eksiğimiz kalmayacak, onkolojik tedavilerden tüm cerrahilere varıncaya kadar tüm sağlık hizmetleri veriliyor olacak." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi nin inşaatında son durum ne?

24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞILIYOR

Mehmet Gülüm, hastanenin çevre şehirlerin de sağlık ihtiyacını karşılayabilecek altyapı ve çok fonksiyonlu donanıma sahip olmasının planlandığını dile getirildi.

Çok sayıda özellikli hizmetin yüksek teknolojik cihazlarla sunulacağını aktaran Gülüm, hastaneyle birlikte il dışı sevklerin de ciddi oranda düşürülmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Hastane sahasındaki çalışmaların farklı noktalarda yoğun şekilde devam ettiğini belirten Gülüm, "İnşaatımızda 24 saat aralıksız çalışılıyor şu an, 400 civarında çalışanı var, çalışan kapasitesi yakında 3 bine kadar çıkacak. Kaba inşaat bittikten sonra işçilerin sayısı da 3 bine kadar çıkacak. Tahminimizin önünde hızla inşaat ilerliyor. Hastanemizin inşaatı kısa süre içerisinde çok daha görünür hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Akçakale'deki cami inşaatında son durum!


Geri Dön