20 / 04 / 2024

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 



Pandemide başarılı bir sınav veren şehir hastaneleri, Rusya’ya örnek oldu. Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; modeli başkent Moskova’ya taşıyan Rusya, 1600 yataklı ilk şehir hastanesinin inşasına aralıksız devam ediyor. 800 yatağı hasta kabulüne başlayan hastanenin ilk bölümleri pandemi hastanesi olarak hizmet veriyor. Geri kalan 800 yataklı bölümün iç düzenlemeleri devam ediyor. Komunarka Hastanesi Başhekimi Denis Nikolayeviç Proçenko Türkiye’den davet edilen Dünya İslam Sağlık Birliği Başkanı Dr. Kasım Sezen’e hastane hakkında bilgi aktardı. Proçenko, bu modeli bütün Rusya’da uygulamak istediklerini söyledi. Müstakil branş hastaneleri şeklinde inşa edilen hastanenin şu an için devlet tarafından inşa edildiğini söyledi. Daha sonra yapılacak hastanelerin devlet-özel işbirliği şeklinde Türkiye modeli şeklinde inşa edileceğini dile getirdi. 

Türkiye deki şehir hastaneleri Rusya ya ilham oldu!

Türk mucizesi olarak adlandırılıyor 

Hastaneyi ziyaret eden Dr. Sezen’in görüştüğü Rus yetkililer, Türkiye’nin pandemi döneminde sağlıkta ulaştığı noktayı gözlemlediklerini dile getirdi. Bunun Rusya’da Türk mucizesi olarak isimlendirildiğini belirtti. Moskova’da iki hastane sahibi olan Müslüm Müslümov Dünya İslam Sağlık Birliğinin heyeti ile görüşmesinde, Rusya genelinde 20 özel hastane inşa etmeyi düşündüklerini, bu hastanelerin inşası ve donanımı konusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Rusya inşaat sektöründe son durum ne?


Geri Dön