25 / 04 / 2024

Türkiye'nin şehir hastaneleri dünya markası oldu!

Türkiye'nin şehir hastaneleri dünya markası oldu!

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesi Türkiye’yi sağlıkta marka olan dünya ülkeleri arasına girmesini sağladı. 



Şehir hastaneleri ile birlikte sağlıkta yakalanan kalite standardı dünyaya örnek oldu. Afrika ülkeleri ile Türki cumhuriyetlerin benimsedikleri, "Sağlıkta Türkiye Kriterleri" Avrupa ülkelerinin de ilgisini çekmeye başladı. 

Sabah Gazetesi'nden Hayrettin Bektaş'ın haberine göre şehir hastanelerini model alan ülkeler, Türkiye'ye gelerek incelemeler yapıyorlar. 1990'lı yıllarda skandallarıyla dünyaya rezil olan Türkiye'deki sağlık sistemi, günümüzde ise yüksek kalite ve hizmetin simgesi haline geldi. 

YDA Group, Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılan şehir hastaneleri projelerinin Türkiye'deki öncülerinden biri oldu. Geçtiğimiz günlerde açılan Kayseri Şehir Hastanesi'nin yüklenicisi YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yurt dışındaki yatırımlarını Türkiye'ye taşıdığını ve Türkiye'nin işadamları için güvenli liman haline geldiğini dile getirdi. 

20 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte toplam 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesinin hem yatırımcı hem de yapımcı firması olduklarını da sözlerine ekleyen Arslan, "Şehir Hastaneleri Türkiye'nin sağlık sektöründe bir devrim niteliğindedir. Bizler de bu devrimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın mimarı olduğu bu projeler ile şehir hastaneleri; yaklaşık 60 bin yatağa ulaşacak. Yaklaşık 20 milyar dolarlık bu yatırım 25 yılın sonunda da bedelsiz olarak işler halde kamuya iade edilecek" diye açıklama yaptı.

Arslan, "Kayseri'nin yanı sıra 1250 yataklı Konya Şehir Hastanesi, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi ve 1700 yataklı Urfa Şehir Hastanesi projelerimiz devam ediyor. İnşaat, bina bakım ve onarım, temizlik, güvenlik, hasta kabul ve resepsiyon, taşıma (porter) hizmetleri, catering, çamaşırhane hizmeti, atık yönetimi, otopark, bahçe bakım ve peyzaj gibi soft hizmetlerin yanı sıra medikal cihazlar ve mobilya-mefruşat temini ve bakım onarımı ile HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi), Akıllı Bina Otomasyon Sistemi kurulumu ve bakımı vb. destek hizmetlerini de biz sunuyoruz, Ayrıca tıbbi destek hizmetleri kapsamında laboratuvar, görüntüleme, sterilizasyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini de sunuyoruz" dedi. 
 


Geri Dön