25 / 04 / 2024

Ayasofya kentsel dönüşüme dahil edildi

Ayasofya kentsel dönüşüme dahil edildi

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak, yeni dönemde yapacakları işlerin başında Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nin geldiğini söyledi.



Bakan Özak, milletvekilleri Cevdet Erdöl, Asım Aykan ve Trabzon Belediye Başkan adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Ayasofya Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Özak, Trabzon'un en önemli tarihî eserlerinden biri olan Ayasofya Müzesi'nin çevresinde ikamet eden ve bölgenin SİT alanı olarak belirlenmesi sebebiyle sıkıntılar yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bölgenin 2. derece SİT alanı olmasından dolayı Ayasofya Müzesi etrafındaki taşınmazlarına 1990 yılından beri bir çivi dahi çakamadıklarını belirten vatandaşlar, mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini istedi.

Bölgenin tarihi Ayasofya Müzesi'ne yakışır bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve taşınmazların adil bir şekilde kamulaştırılması isteklerini yineleyen mahalle sakinleri, astıkları pankartlarla Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi müjdesinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini bildirdi.

Faruk Özak, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'daki öncelikli projelerinin başında Ayasofya Kentsel Dönüşüm projesinin geldiğini kaydetti.

Birçok ilde bu tür projeleri belediyelerin yaptığını ifade eden Bakan Özak, "Ancak bizim belediyemiz burayı yapmadı veya yapamadı. Biz belediyeyi kazansak da kazanmasak da burayı yapacağız. Adaletli bir şekilde, kimseyi incitmeden gerekli kamulaştırma çalışmaları da yapılarak Ayasofya Müzesi'nin çevresi Trabzon'a yakışır bir görünümü kavuşturulacak." dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin bölgede gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Özak, Zağnos Vadisi'nden sonra Ayasofya Müzesi ve Tabakhane Kentsel Dönüşüm projelerinin de hayata geçirileceğini ifade etti.

Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'ni belediye başkanlığının ilk döneminde hayata geçireceği taahhüdünde bulundu.

Gümrükçüoğlu, proje için  TOKİ  ile Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimler başlattıklarını sözlerine ekledi.

Star

Geri Dön