19 / 04 / 2024

Ayazağa'da gecekondular yerine yapılan konutlar için dava açıldı!

Ayazağa'da gecekondular yerine yapılan konutlar için dava açıldı!

Gecekondularının yerine yapılan lüks konutlardan daire sahibi olan 66 aile, "adil paylaşım yapılmadığı" gerekçesiyle dava açtı. 66 aile, kooperatif kurarak arazinin mülkiyetini üzerlerine almayı başardı.



Gecekondularının yerine yapılan lüks konutlardan daire sahibi olan 66 aile, "adil paylaşım yapılmadığı" gerekçesiyle dava açtı. Sarıyer Ayazağa'da bulunan askeri arazideki gecekonduların yerine yapılan lüks konutlardan daire sahibi olan 66 aile, "adil paylaşım yapılmadığı" gerekçesiyle dava açtı. Bir dönem gecekondu bölgesi olan ancak bugün dev inşaat projelerinin devam ettiği Ayazağa'daki evleri bulunan Kazdal, Coşkun ve Bozkurt sülalesinden 66 aile, kooperatif kurarak arazinin mülkiyetini üzerlerine almayı başardı. 


LÜKS KONUTLAR YÜKSELDİ 

Gecekonducular daha sonra, arazilerine yapılacak yeni inşaattan yüzde 25 pay almak kaydıyla bir firmayla anlaştı. 2013'te 800 daire ve iş yerlerinden oluşan 33 katlı 3 blok tamamlandı. Kooperatif ile inşaat firması arasında protokol yapıldı. Protokole göre, A Blok'taki 24 bin metrekare kooperatife kaldı. Hak sahibi gecekonducular da kura çekerek, kendilerine düşen daireleri belirledi. Bazı gecekonducular ise kendilerine verilen dairelerin inşaatın değersiz dairelerinden olduğunu ve proje kapsamında yapılan iş yerlerinden pay verilmediğini iddia etti. Hak sahibi gecekonduculardan Ahmet Kazdal, ailesi adına 17 Haziran 2014'te kooperatif ve inşaat firmasından davacı oldu. Böylece 14 yıl önce askeri arazideki gecekondulardan lüks konut çıkarmak için kooperatif kuran 66 aile, kendi arasında davalık hale geldi. Kazdal, "Kooperatif yönetimi, onayımıza sunmadan inşaat firmasıyla paylaşım sözleşmesi imzalamış. Kuraya projenin değerli daireleri dahil edilmemiş. İstinat duvarına bakan dairelerin çoğunluğu bize kalmış" dedi. 


SÖZLEŞME ONAYA SUNULACAK

Kooperatifin, inşaat firmasıyla yaptığı sözleşmeyi üyelerine kabul ettirmek için genel kurul yapma kararı aldığını belirten Kazdal, "Sözleşmenin, üyelerin onayına sunulmadan geçerli olmadığını bilen kooperatif yönetimi, 24 Mayıs'ta genel kurulu toplama kararı aldı. Biz sözleşmeyi onaylamayacağız" dedi. Yeşil Maslak Koru Konut Kooperatifi Başkanı Süleyman Kaya da, "Biz de inşaat firmasına alacak davası açtık. Alacağımız var mı yok mu bunu tespit edecek kurum mahkemelerdir. Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz. Adli sürece girmiş durumdayız. Açıklama yapmam doğru olmaz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön