26 / 04 / 2024

Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için çalışmalar başladı!

Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için çalışmalar başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için düğmeye basıldı.



Alsancak-Eğirdir Hattı, Aydın-Denizli Arası II. Hat Demiryolu Projesi, Aydın İli, Merkez (Efeler), Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak ve Buharkent İlçeleri ile Denizli İli, Sarayköy ve Merkez (Merkezefendi) ilçeleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek proje, Türkiye’nin batısında, Ege Bölgesi’nin iki büyük şehri olan Aydın ve Denizli illeri arasında mevcutta bulunan demiryolu hattının Aydın Garı ile Denizli Garı arasındaki kısma yapılıyor.

 

Proje, Aydın Gar’dan başlayıp sırasıyla Umurlu, Köşk, Sultanhisar, Atça, Nazilli, Kuyucak, Horsunlu , Buharkent, Sarayköy, Goncalı istasyonlarından geçerek Müselles hattı ile Denizli Gar’da sonlanacak.

 

Toplamda 135+250 kilometre uzunluğuna sahip olucak projenin Aydın il sınırlarında kalan kısmı 91+743 kilometre, Denizli il sınırlarında kalan kısmı ise, 43+507 kilometre olarak belirlendi. 

 

 

Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için çalışmalar başladı!
 


Geri Dön