28 / 03 / 2024

Aydın-Denizli Otoyolu'nun etkileri TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyolu'nun etkileri TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesinin çevreye etkileri TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın-Denizli Otoyol Projesinin çevreye etkilerine ilişkin soru önergesi verdi. Aydın Adnan Sezgin, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını istedi. 

İYİ Parti'li Sezgin, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim" diye konuştu. 

Sezgin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Aydın-Denizli Otoyolu projesi, defalarca gerçekleştirilen ve iptal edilen ihalelerin ardından, 3 Temmuz 2020 tarihindeki ihaleyle bir firmaya verilmiştir. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 140 kilometre otoyol, 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda yol inşa edileceği açıklanmıştır. Aydın'da faaliyet gösteren çeşitli kurum ve STK'ların açıklamalarına göre, Aydın Denizli otoyolu için 25 bin dönüm meyve bahçesi ve tarım arazisinin yok edileceği belirtilmektedir. Ayrıca otoyolun Büyük Menderes Havzası'nı ikiye bölecek olması nedeniyle ekosistemin de zarar göreceği ifade edilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sorduğum aşağıdaki sorulara verilen yanıtta, konuların Bakanlığınız uhdesinde bulunduğu belirtilmiştir."

Aydın-Denizli Otoyolu nun etkileri TBMM gündeminde!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in soruları:
1)
Aydın-Denizli Otoyolu projesi kapsamında toplam kaç dönüm tarım arazisinin kamulaştırılması planlanmaktadır? 

2) Otoyol projesi nedeniyle Büyük Menderes Havzası'nda ekosistemin nasıl etkileneceğine ilişkin bir etki değerlendirmesi hazırlanmış mıdır? 

3) Otoyolun tarım ve çevre üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerini bertaraf etmeye yönelik ne gibi tedbirler alınmaktadır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön