27 / 04 / 2024

Aydın Dünya İş Merkezi projesinin durdurma kararına iptal!

Aydın Dünya İş Merkezi projesinin durdurma kararına iptal!

Aydın Bölge İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin eski şehirlerarası otobüs terminalinde yapacağı Dünya İş Merkezi 1 (DİM- 1) Projesi'ne ilişkin Aydın 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.





Aydın Bölge İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin eski şehirlerarası otobüs terminalinde yapacağı Dünya İş Merkezi 1 (DİM- 1) Projesi'ne ilişkin Aydın 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Aydın Valiliği ve Efeler Belediyesi, Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu'nun terminal alanının paylaşımını yeniden yapacağı gerekçesiyle bu alan üzerinde yapılacak olan projelerin iptali için Aydın 2. İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. Başvuruyu kabul eden mahkeme, ara kararında, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda 12 katlı olarak yapmayı planladığı DİM-1 Projesi için ihalenin yürütmesini durdurmuştu.


Büyükşehir itiraz etmişti


İhaleyi iptal eden Büyükşehir Belediyesi de Aydın 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı için Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nde itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Öte yandan Aydın 2. İdare Mahkemesi'nin esasa ilişkin karar için dosyada incelemesinin devam ettiği öğrenildi.




Yeni Asır


Geri Dön