25 / 04 / 2024

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.



Aydın Buharkent İlçe Belediyesi ve Güney Kalkınma Ajansının ortaklaşa restore yapacakları tarihi Ortakçı Hamamı için tüm kurumların görüşleri alındıktan sonra 7 hektarlık imar planı hazırlanıp Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’dan alınan bilgiye göre imar planının bakanlıkta kurula girdiğini ve onaylanması durumunda restorasyon çalışmalarının hemen başlanılacağı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal turizm bölgesi ilan edilmiş olmasına rağmen turizmin ilçe ekonomisindeki rolünün belirgin olduğu söylenemezken, bu yüzden de Buharkent Belediyesi tarihi Ortakçı Hamamı’nı restore edip ayrıca konaklama yeri yapıp bu sıcak suyu hem sağlık turizmine hem de turizme kazandırmayı amaçlıyor. Ortakçı Hamamı’nın mevcut durumunun değerlendirilmesi, ilgili düzenlemelerin ve yatırımların yapılarak bu alanın bir cazibe merkezi haline getirilmesi ilçeye ekonomik anlamda da canlılık getirecektir.


TERMAL TURİZM AYAĞA KALDIRILACAK

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, 7 Haziran seçimleri için bölgede çalışmalar yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Armağan Uslu, AK Parti İl Başkanı Ömer Uslu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız ve yanındaki heyetle birlikte Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Ortakçı Hamamı’nın turizme kazandırılması için inceleme yaptı. Tarih ve kültür mirasımıza sahip çıkmak adına Ortakçı Hamamı’nın günün ihtiyaçlarına karşılık gelebilecek bir şekilde onarılıp tarihe kazandırması gerektiğini dile getiren Zeynep Karahan Uslu, “Osmanlı İmparatorluğu döneminde de ilk ruhsat verilen termal tesisi olarak da tarihimizde ayrıcalıklı bir yere sahip. Böylesine eski ve köklü bir kendi kültürümüzden de kaynaklanan bir sağlık mirasını da kentimize ve ülkemize kazandırmaktan memnuniyet duyacağız” şeklinde konuştu. Aydın’ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu fakat bu potansiyeli ağırlıklı olarak deniz turizmi üzerinde geliştiğini ifade eden milletvekili adayı Zeynep Armağan Uslu, tarihi bakımından zengin olan Aydın’ın  termal turizmi alanında ayağa kaldıracaklarını kaydetti.


'ULUSAL DEĞİL, ULUSLARARASI ÖLÇEKTE PARLAYAN YILDIZ OLACAK'

Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi. AK Parti iktidarının turizmi geliştirmeye yönelik büyük performansı çerçevesinde Türkiye’de son 13 yıl içerisinde turizm gelirlerini kat be kat arttıran bir ülke olarak konumlandırdığını ifade eden milletvekili adayı Uslu; "Bu çerçevede Aydın’ımızın büyük bir turizm potansiyeli var fakat bu turizm potansiyeli ağırlıklı olarak daha çok deniz turizmi üzerinden gelişmiş durumda ki biz bu anlamdaki girdileri çok daha fazla arttırmakta kararlıyız ama onun yanı sıra başka turizm alanlarında büyük performans sağlayabilecek zenginliklere sahip il Aydın’ımız ve bu çerçevede bizim şu anda görmüş olduğumuz üzere tarih boyunca bu zenginlikten faydalanmış bir insanlık olarak aynı zenginliği bir kez daha termal turizm anlamında ayağa kaldırmakta kararlıyız. Diğer bir ifadeyle Roma döneminden beri turizm olmamakla birlikte termal insan sağlığına faydalarından yüzlerce ve yüzlerce yıl boyunca yararlanılmış. Bugün burada görmüş olduğumuz yapılar da Osmanlı döneminde termalin insan sağlığına termal suyun insan sağılığına faydaları çerçevesindeki farkındalığın bir eseri olarak yapılmış çalışmalar. Böyle bir alana sahip ilçemizdeki adı bile Buharkent. Türkiye’deki tektir. Bu çerçevede Afyon’unda Gönen’in de önüne geçebilecek nitelikte ve kalitede insanlığın hayat kalitesini arttırabilecek bir kalitede termal bir kaynağa sahip bir ilimiz ve bu çerçevede de burada da Güney Ege Kalkınma Ajansı aracılığıyla belediyemizle ortaklaşa bir bicimde Buharkent İlçe belediyemizle bir proje sunacağız ve inşallah burada gerçekleştirilecek olan bir turizm yatırımı ile ciddi ve kaliteli bir oteli ilçemize kazandırarak hem turizm potansiyeli ve iş anlamında bir katkı sağlama imkanımız olacak. Diğer taraftan da insanlar açısından böbrek hastalıklarından, kadın hastalıklarına, romatizmadan, kas hastalıklarına kadar çok geniş bir yelpazede çok etkin insan sağlığına katkı sağlayan 48 küsur derecedeki bir sıcak suyla da insanımıza sadece ulusal ölçekte değil uluslar arası ölçekte de Aydın’ı parlayan bir yıldız olarak dünyanın her yerinden görmek ve göstermek adına burada buluşturacağımız yatırımlarla da katkı sağlayacağımız kanaatindeyim” dedi.



Aydın Ses Gazetesi



Geri Dön