28 / 03 / 2024

Aydınca Barajı´nın inşaatı başlayacak!

Aydınca Barajı´nın inşaatı başlayacak!

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl sonuna doğru Aydınca Barajı´nın inşaatının başlayacağını bildirdi



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl sonuna doğru Aydınca Barajı´nın inşaatının başlayacağını, projenin 35 bin 40 dekarlık alanı sulayacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz´ü makamında ziyaret ederek, Daşöz´den kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Amasya´ya 13 belediyenin dahil olduğu Katı Atık Bertaraf Tesisi´nin açılışı için geldiğini söyleyen Eroğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi´nin Türkiye´ye örnek olacak son derece modern, ileri teknolojilerle donatılmış bir tesis olduğunu vurguladı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bölgede yürütülen projeler hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, Geldingen Ovası Sulaması birinci kısım inşaatının bin 400 hektarlık alanı suladığını, Yeşilırmak ıslahıyla da bin 693 metre beton duvar yapılarak ırmağın taşkınlardan korunduğunu anlattı. Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Bu yıl sonuna doğru Aydınca Barajı´nın inşaatı başlayacak, 35 bin 40 dekarlık alanı sulayacak bu proje, bölge için hakikaten çok önemli. Sulama sistemi en modern şekilde olacak, bölgeye hayat verecek. Bölgenin en büyük tesislerinden biri olacak" diye konuştu.

Yozgat-Amasya arazilerini sulayacak olan Aşağıçekerek Süreyyabey Barajı inşaatının da tamamlandığı müjdesini veren Eroğlu, "10.10.2010 saat 10´u 10 geçe Bölge Müdürümüze "su tut" talimatı verdik. Bu proje de bölgeye hayat verecek bir proje" dedi.

Eroğlu, Değirmendere Göleti inşaatını başlattıklarını, çalışmaların hızla devam ettiğini, önümüzdeki yıl bu göleti de tamamlayacaklarını kaydetti. Çevre ve Orman Bakanlığı olarak, "bin günde bin gölet yapmayı" planladıklarını söyleyen Eroğlu, "Biz Türkiye´de, -Başbakanımız ilan edecek- bin günde bin gölet yapmayı planladık. Bundan Amasya da nasibini alacak. Çalışmalar,modern, tamamı kapalı sistem, vanayı açtığı zaman araziyi sulayacak şekilde  yapılacak" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti iktidarı olarak eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma kadar bir çok alanda yaptıkları çalışmalara da işaret etti.
AA

Geri Dön