28 / 03 / 2024

Aykurt Nuhoğlu: Four Winds Residence'ın bazı katları kaçak!

Aykurt Nuhoğlu: Four Winds Residence'ın bazı katları kaçak!

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi olan CHP istanbul Milletvekili Gamze Akkuş ilgezdi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakınlarının da isminin karıştığı Ataşehir-gate skandalı yeni bir boyut kazandı.



Kadıköy Bağdat caddesinde bulunan ve Gamze Akkuş İlgezdi'nin 3 ayrı lüks daire aldığı Four Winds Residence'nın bazı katlarının kaçak olduğu iddia ediliyor. CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Four Winds Residence'nın bazı katlarının kaçak olduğunu ve rezidansa iskan verilmediğini açıkladı.


 


Aykurt Nuhoğlu, Four VVinds Residence'nın inşaat mahallinde yapılan tetkik sonucunda rezidansın ruhsat ve mimari projesi hilafında tespit edilen aykırılıklara ilişkin 11 Temmuz 2014 tarihinde yapı tatil tutanakları düzenlendiğini, düzenlenen yapı tatil tutanaklarına ilişkin 3194 sayılı imar Kanunu'nun 2. maddesine göre para cezası alınmak üzere konunun Encümene sevk edildiğini ve rezidans yöneticilerine para cezası verildiğini bildirdi. Nuhoğlu, Four Winds Residence yöneticilerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne tadilat ruhsatı müracaatı bulunduğunu hatırlatarak, "Bu işlemler devam ettiğinden İmar Kanunu'nun 32. Maddesi gereği yıkım kararı alınmamıştır" ifadelerini kullandı.


Yeni Akit


Geri Dön