20 / 04 / 2024

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.



Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçe’de kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı. Restorasyon çalışmaları ilk olarak ilçenin Osmanlı döneminden kalan en eski yapısı olan Kadı Camii ile başlatılıyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın beraberinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası'nın da destekleri ile  maddiyatının karşılanacağı Kadı Cami'nin restorasyon ihalesinin de bittiği açıklandı. Cami’nin birkaç güne başlanacak restorasyon çalışmaları sonrasında eski gösterişli haline geri döndürülmesi amaçlanıyor. 14’üncü yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen ve Ayvalık halkı tarafından 'Küçük Camii' olarak da isimlendirilen Kadı Camii'sinin kültürel  özellikleri bulunan bir yapı olduğunu söyleyen Kaymakam Görgülüarslan, "Restorasyonun ardından Osmanlı'dan bizlere yadigar olan bu tarihi değerimizi yine ilçemiz halkının hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.


Geri Dön