25 / 04 / 2024

AZEDER açılış töreni İstanbul Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleşti!

AZEDER açılış töreni İstanbul Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleşti!

Yaklaşık 7 bin Azerbaycanlının eğitim aldığı Türkiye'de, öğrenciler yeni kurdukları Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AZEDER) çatısı altında buluşacak. AZEDER açılış töreni önceki gün İstanbul Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleşti..



Yaklaşık 7 bin Azerbaycanlının eğitim aldığı Türkiye'de, öğrenciler yeni kurdukları Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AZEDER) çatısı altında buluşacak. Faaliyete bu yılın Nisan ayında başlayan Dernek, Türkiye'de ve bölgede yaşayan Azerbaycanlı gençlerin sahip oldukları yetenekleri açığa çıkarmalarına destek olmak ve bu potansiyellerini Azerbaycan'ı kalkındırmaya yönelik kullanmaları konusunda onlara rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (AZEDER) açılış töreni önceki gün İstanbul Grand Tarabya Oteli'nde gerçekleşti. Açılış töreni Türkiye ve Azerbaycanlı milletvekillerini, büyükelçileri, işadamlarını, akademisyenleri, basın mensuplarını ve öğrencileri bir araya getirdi. AZEDER'in açılışına TBMM İğdır Milletvekili Sinan Oğan, Azerbaycan Millet Vekili Ganire Paşayeva, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bağırov, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hâlik Memmedov, Bakü Petrol Okulu Rektörü Elmar Gasımov, Azerbaycan Eğitim Bakanı Temsilcisi İlham Nağıyev gibi üst düzey bürokratlar da katıldı. Açılış töreninde konuşan AZEDER Derneği Başkanı Reşad Abdullayev, kurulma amaçlarının Türkiye'de eğitim almakta olan ve çalışan Azerbaycanlı gençlere destek vermek olduğunu ifade etti. Abdullayev, "Bu desteği gençlerimizin kişisel kariyer gelişimlerine katkı sağlayarak yapmağı hedefliyoruz. Son yıllar Azerbaycan gençliğinin gelişimi için çok önemli adımlar atıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in kararı ile 2007-2015 yılları arasında dünyanm en önde gelen üniversitelerinde 5000 Azerbaycan genci eğitim alacak, ferd olarak yetişip, gelişimimizi daha dayanıklı ve daha güvenceli yapacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki, bu gibi projelerin mimarı halkımızın ulu önderi Rahmetli Cumhurbaşkanımız Sayın Haydar Aliyev'di. Onun temelini attığı projeler bugün de kararlılıkla sürdürülüyor." dedi. Konuşmaların ardından pasta kesildi ve Azerbaycanlı gençler Elgün Guliyev, Abuzer Manafzade, Turan Manafzade piyano eşliğinde canlı müzik performansı sergilediler.


Türkiye'de Yeniçağ

Geri Dön