25 / 04 / 2024

Aziz Ayyıldız: Önce yaşlı binalar dönüştürülmeli!

Aziz Ayyıldız: Önce yaşlı binalar dönüştürülmeli!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ayyıldız, Kentsel Dönüşümün son dönemde çok fazla hızlandığına dikkat çekti.



TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Kentsel Dönüşümün son dönemde çok fazla hızlandığına dikkat çekerek, "Önce yaşlı binalar dönüştürülmeli. En az 20 yıllık binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmeli" dedi. 


TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Kentsel Dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Türkiye'de kentsel dönüşümün çok fazla hız kazandığını söyleyen Ayyıldız, Mersin'in bu hıza ayak uyduramadığını söyledi. Mersin'de de Kentsel Dönüşüm projelerinin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çeken Ayyıldız, "Kentin fiziki yapısını yeniden inşa etmemiz lazım. 

Bugün Mersin'de 20, 30 hatta 50 yılı aşmış binalar mevcut. Bu binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerekmektedir" dedi. 


İSRAF ETMEYELİM 


Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla, 8-10 yıllık binaların ya da sitelerin bile yıkılıp emsal artışından yararlanmak adına yeniden yapıldığını gördüklerini de söyleyen Ayyıldız, "Bizce bu büyük bir israf. Binaların 50, 30, 20 yıllık bina olarak tasnif edilmesini, dönüşüm ya da yenilemenin en eskiden başlamasını öneriyoruz" diye konuştu. 


DEVLET POLİTİKASI ŞART

 

Yabancıya gayrimenkul satışı konusuna da değinen Ayyıldız, "Yabancıya gayrimenkul satışı konusunun 'devlet politikası' olarak ele alınması şart. Oturma izinleri ve vatandaşlık gibi konularda liberal düzenlemelerin hayata geçmesi gerekiyor. Mesela, İngiltere, yabancıya yılda 70 milyar Euro'luk gayrimenkul satabiliyor. Bizde 5 milyar dolar. Gerekli adımlar atılırsa kısa sürede 15 milyar dolara çıkarız" şeklinde konuştu. 


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön