28 / 03 / 2024

Aziz Ayyıldız: Mersin'de güvenli binalar yapıyoruz!

Aziz Ayyıldız: Mersin'de güvenli binalar yapıyoruz!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, "Kendi geleceğimize yatırım yapmaktan çok insan hayatına yatırım yapıyoruz. Bunun için Mersin'de binalarımızı depreme dayanıklı, güvenli binalar şeklinde yapıyoruz" şeklinde konuştu.



TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, "Kendi geleceğimize yatırım yapmaktan çok insan hayatına yatırım yapıyoruz. Bunun için Mersin'in deprem bölgesinde olduğu gerçeği ile binalarımızı depreme dayanıklı, güvenli binalar şeklinde yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

İmece Haber Merkezi- Mersin'de önceki gün yaşanan 5,2 şiddetindeki deprem sonrası büyük panik yaşanırken, akıllara 'Binalar depreme dayanıklı mı?' sorusunu bir kez daha getirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, Mersin'in deprem bölgesinde bulunduğu gerçeği ile depreme dayanıklı evler yaptıklarını söyledi ve ekledi; "Bizim için öncelik insan yaşamıdır" İzmit ve Düzce depremlerini unutmadık Depremde hasar gören binaların, toplumda can kaybı, yaralanmalar, ev ve işyeri kayıpları ve toplumsal hayatın kesintiye uğraması gibi yıkıcı ve trajik sonuçlar yarattığına dikkat çeken Ayyıldız. " 1999 İzmit ve Düzce depremlerinde zarar gören binaların bir kısmı can güvenliği sağlayacak yeterlilikte değildi. Bu binalar, yıkılarak can kayıpları ve ciddi yaralanmalara sebep olmuşlardı. Yaşanan bu vahim olaydan sonra binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu gündeme geldi" dedi. Depreme dayanıklı yapılar kuruyoruz Depreme dayanıklı binalardan oluşan bir yapılaşmanın çok çabuk olabilecek bir şey olmadığını da söyleyen Ayyıldız, "Bu olay, emek gerektirir ve böyle bir yapılaşmanın gerçekleşmesi zaman alır. Davranışların, önceliklerin, ilgili yasaların ve bina üretim sisteminin değişmesi; depreme dayanıklı olmayan binaların güçlendirilmesi veya yenilenmesi; küçükten büyüğe her binanın, geçerli deprem şartnamesine uygun olarak inşa edilmesi gerekecektir. Herkesin, binaların tasarım ve yapım sürecinden, bakım ve onarımına kadar yapıların mümkün olduğunca depreme dayanıklı olması için çaba göstermesi gerekir" dedi. Önceliğimiz insan hayatı Bu bağlamda amaçlarının öncelikle insan yaşamı olduğu gerçeği ile depreme dayanıklı binalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ayyıldız, "Kendi geleceğimize yatırım yapmaktan çok insan hayatına yatırım yapıyoruz. Bunun için Mersin'in deprem bölgesinde olduğu gerçeği ile binalarımızı depreme dayanıklı, güvenli binalar şeklinde yapıyoruz. Depremin ne zaman ve ne şiddette geleceğini kimse tahmin edemez. Ancak biz yaptığımız yapılarla depreme karşı durabilecek evler yapıyoruz. Çünkü bizim için önemli olan öncelikle insan hayatıdır" şeklinde konuştu. 


Mersin İmece



Geri Dön