26 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm için bir delikli kuruş istemiyoruz!

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm için bir delikli kuruş istemiyoruz!

Uzundere Mahallesi'nden bir grup vatandaşı ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uygulayacakları kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklama yaptı. Kocaoğlu kentin geleceğini düşünerek hareket ettiklerini söyledi




Uzundere Mahallesi'nden bir grup vatandaşı makamında ağırlayan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, uygulayacakları kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklama yaptı. Kentin geleceğini düşünerek hareket ettiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Kent dönüşümünü yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir delikli kuruş istemiyoruz" diye konuştu.


Türkiye'nin gerçeği

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen ve 32 hektarlık alanda uygulanacak Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Yurtoğlu ve Uzundere mahalle muhtarlarının da katıldığı buluşmada, bölgedeki hak sahipleri, soru ve çekincelerini Başkan Kocaoğlu ile paylaştı. Bölge sakinlerini tek tek dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra soruları yanıtladı. Tek amaçlarının kentte sağlıklı ve yaşanabilir alanlar oluşturmak olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, "Ben geleceğin kentini düşünüyorum. Bu işi yaparken hiç kimsenin hak kaybına uğramaması için kılı kırk yarıyoruz. Kimileri aflardan yararlanmış. Herkes bir şekilde ev sahibi olmuş. Bu evler yokluktan yapılmış. Türkiye'nin gerçeği bu. Şimdi biz bu cenazeyi kaldırmakla yükümlüyüz. Bunu yaparken, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent dönüşümünde bir delikli kuruş istemiyoruz. Hesaplar da buna göre yapılıyor. En büyük güvence de İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir" diye konuştu. Kimsenin malının zorla alınamayacağını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Alacağımız kadar vereceğiz. Eğer bir tolerans varsa, bunu nereden sağlayabileceğimize bakacağız" dedi. 


Başkan, Twitter'da soruları yanıtlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da İzmirlilerin kent yönetimine ilişkin görüş, öneri ve eleştirilerini alacak. Bugün 12.00-13.00 saatleri arasında "@bskazizkocaoglu" hesabı üzerinden gerçekleşecek buluşma sırasında, Başkan Kocaoğlu kendisine gelen "tweet"lere de cevap verecek.


Yeni Asır


Geri Dön