19 / 04 / 2024

Aziz Sancar'ın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek!

Aziz Sancar'ın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek!

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.



Nevvar Salih İşgören Vakfı ile Dokuz Eylül Üniversitesi, merhum Nevvar Salih İşgören çiftinin adını taşıyan yeni bir "Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi" konusunda işbirliği yapacak. Ayrıca Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği kız öğrenci yurdunun Balçova'ya yapılması kararlaştırıldı. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener ve yöneticiler, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda  İzmir  Biyotıp ve Genom Enstitüsü (İBG-İzmir) bünyesinde kuruluş aşamasında olan Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi hakkında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Vakıf başkanı Şener ve yöneticilerini bilgilendirdi. 


İZMİR'DE OLMASI ÖNEMLİ 

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, insan sağlığı açısından kritik öneme sahip olan bu tür teknolojilerin İzmir'de geliştirilmesinin çok sevindirici olduğunu vurguladı. Üniversite ve vakıf kurmaylarının toplantısında bu merkezin tamamlanmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Balçova'daki yerleşkesine Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği kız öğrenci yurdu ile akademisyenler için konaklama ve sosyal aktivite merkezi yapılması kararlaştırıldı. 


Sabah Egeli


Geri Dön