24 / 04 / 2024

Aziz Torun: 7 ayda 10 bin yabancıya gayrimenkul satıldı

Aziz Torun: 7 ayda 10 bin yabancıya gayrimenkul satıldı

GYODER Başkanı Aziz Torun, lokomotif haline gelen gayrimenkul sektörünün Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme gösterdiğini söyledi. Torun, bu yılın 7 aylık döneminde 10 binin üzerinde yabancıya gayrimenkul satıldığını açıkladı



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği  (GYODER) ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "6. Gelişen Kentler Zirvesi" başladı.


Toplantıda konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, Türkiye ekonomisine paralel olarak gayrimenkul sektörünün de hızla büyüyüp geliştiğini söyledi.


2000'li yıllarda ekonomik krizler ve yüksek enflasyon oranlarının gayrimenkul sektörünün büyümesinde çok büyük bir engel oluşturduğuna dikkati çeken Torun, günümüzde faiz oranlarının tekli hanelere düşmesinin, istikrarlı bir büyüme ortamının sağlanmasının gayrimenkul sektörünü de önemli oranda motive ettiğini vurguladı.


Lokomotif haline gelen gayrimenkul sektörünün Türkiye ortalamasının üzerinde büyüme gösterdiğine dikkati çeken Torun, "Gayrimenkul sektörünü aslında bir rant ekonomisi ya da durağan rant getiren bir sektör olarak değil Türkiye'nin lokomotif sektörü, hatta stratejik sektör olarak görmek lazım" dedi.


Bu yılın 7 aylık döneminde 10 binin üzerinde yabancıya gayrimenkul satıldığını ifade eden Torun, "Bu da 1,2 milyarlık bir döviz demektir. Biz kendi yatırımlarımızda yabancılara son iki yıl içinde 315 daire ve 10 ofis sattık, 215 milyon liralık gelir elde ettik. 35 farklı ülkeye gayrimenkul sattık. Bu da Türkiye'nin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön