23 / 04 / 2024

Aziz Torun: Evde yüzde 25 kârlılık kalmadı!

Aziz Torun: Evde yüzde 25 kârlılık kalmadı!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun kârlılığın düştüğüne dikkat çekti. Torun, "Yüzde 25-30 kârlılık artık yok." dedi. 



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, dün geçrekleştirilen 5. Levent basın toplantısında basın mensuplarıyla biraraya geldi.


Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Torun, gayrimenkul sektöründe ciddi bir rekabet olduğunu söyledi. Kârlılığın düştüğüne dikkat çeken Torun, "Yüzde 25-30 kârlılık artık yok. Başkasının arsasında proje yaparsan işiniz daha da zor. Kağıt üzerinde yazan kâr, kâr değildir, önemli olan cebe giren. Kanaatkar olmalıyız" dedi.Torun son dönemde kârlılık oranlarında yüzde 10-15’in iyi bir oran olduğunu söyledi.

 

İstanbul'da arz-talep dengesizliği var

İstanbul konut pazarında arz-talep dengesizliği olduğunu ifade eden Aziz Torun, sat-yap modelinin sürdürülebilir olmadığını söyledi. Torun, "Satıp kazandığımız parayla iş yapma dönemi sürekli devam edemez. Finansman gerektiren yeni modellere geçilmeli. Gayrimenkul sektörü bir dönem cazip görünürdü. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür hesabı. Ama şimdi o dönemde değiliz. Umduğunu bulamayanlar çekiliyor. Maliyet analizini iyi yapan, doğru yerde doğru proje geliştirenler yoluna devam ediyor. Diğerleri için talep sıkıntısı olabilir" dedi. 


Geri Dön