25 / 04 / 2024

Aziz Torun: KDV 2014’te önemli bir maliyet olarak karşımıza çıkacak!

Aziz Torun: KDV 2014’te önemli bir maliyet olarak karşımıza çıkacak!

2014 yılında yüzde 18 KDV uygulamasının inşaatçıların karşısına önemli bir maliyet olarak çıkacağını belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, maliye bakanlığından adil bir çözüm bekliyoruz dedi…



2014 yılında KDV’nin önemli bir maliyet olarak inşaatçıların karşısına çıkacağını belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, umarız maliye bakanlığı buna adil bir çözüm üretir dedi. 


Projeler tükendi

Yüzde 18 KDV uygulamasının esas etkilerinin 2014 yılında görüleceğine dikkat çeken Torun, “Bugüne kadar yüzde 1 KDV oranı ile projeler satılıyordu. Artık bunlar bitti. Yeni yapılan projeler de yüzde 18 KDV’ye tabi olacak. Bundan dolayı yeni KDV uygulamasının esas etkileri 2014’te kendini hissettirecek” dedi. 


KDV oranı yüzde 1 olacak arsa yok

Geliştirilen projelerde yüzde 1 KDV’ye tabi olacak arsa olmadığının altını çizen Torun, “KDV oranının belirlenmesinde arsa esas alınıyor. Biz bugüne kadar geliştirilen projeler yüzde 1 KDV ile satıldı ama yeni projelerde KDV oranı yüzde 1 olacak pek arsa yok. Bu durumda yüzde 18 KDV oranı uygulanacaktır ki bu da inşaat maliyetlerini artırır. 


Adil çözüm bekliyoruz

Konuyla ilgili maliye bakanlığından adil bir çözüm beklediklerini vurgulayan Aziz Torun, “Umuyoruz ki maliye bakanlığı önümüzdeki günlerde KDV oranları ile ilgili yeni bir değerlendirme yapar ve yeni bir düzenleme ile daha adil bir çözüm bulur. Aksi halde bu KDV oranları ile inşaatçılar büyük sıkıntı yaşar” dedi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön