28 / 03 / 2024

Azure Irak'ta yapı market kuruyor!

Azure Irak'ta yapı market kuruyor!

Antakya sermayeli 42 yıllık geçmişi olan Azure Grup, ağırlıklı olarak Irak pazarı olmak üzere lojistik ve kargo tarafında hizmet veriyor. 



Azure Grup, iç savaş nedeniyle Irak ve Suriye gibi ülkelerde iş yapmakta zorlanan şirketlerin şantiyelerinin ana tedarikçisi konumunda. Ekonomist Dergisi'nden Talip Yılmaz'ın haberine göre Türkiye'nin ve dünyanın büyük inşaat, enerji, lojistik ve kargo devlerine ürün ve hizmet sağlayan grubun yıllık 180 milyon dolarlık cirosal büyüklüğü var. Grubun hedefi, iki yıl içinde ISO 500 içinde ilk 100 firma arasına girebilmek. Bu hedef doğrultusunda yatırımlar yapılıyor. Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, "Yaklaşık 40 milyon dolar yatırım yapacağız. İlk olarak Erbil'de ardından Güney Irak'ta üç mağaza açacağız" diyor.

Azure Grup, yaşanan sorunlara rağmen, uzun yıllara dayanan deneyimiyle Irak pazarında yeni yatırımla soyundu. Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, "Irak pazarına uzun yıllardır inşaat malzemesi taşıyoruz. Son olarak bu pazarda yapı market işine girmeye karar verdik" diyor. Gül'ün verdiği bilgiye göre, ilk olarak Eylül ayında Erbil'de, ardından Güney Irak'ta üç tane yapı market kuracak. Yapı marketlerin yatırım maliyeti 40 milyon doları bulacak. Azure Grup yine Irak pazarında iki enerji şantiyesi için mal tedariki sağlamak üzere anlaşma yaptı.

Son yıllarda İpek Yolu'nun tekrar hayata geçirilmesi ile ilgili büyük bir proje üzerinde çalışılıyor. Söz konusu proje dünyanın en büyük lojistik faaliyetlerden biri olacak. Bu hatta yıllık ticaret hacminin 100 milyar doları bulacağı tahminleri yapılıyor.

Azure Grup, bu proje için de 50 milyon doları bulacak yatırımlar için çalışmalar yürütüyor. Yatırımların yüzde 30'u da realize edildi. Konuyla ilgili yatırım için bir yabancı fon ile de görüşmeler yapıldı. Ancak sürecin uzaması nedeniyle fon şimdilik yatırım planından çekildi.

Azure Grup olarak bu süreçte Kars'ta vagon aktarma tesisi ile Çin ve Polonya'da yatırım planladıklarını anlatan Erkan Gül, "Bu yatırım süreci için 1,5 yıl çalıştık. Ancak İpek Yolu süreci uzadığı için beklemedeyiz" diyor. Bu proje için Konya tarafında arazi aldıklarını aktaran Gül, buradan da Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ne lojistik hizmeti vereceklerini söylüyor.


Geri Dön