20 / 04 / 2024

Babacan Yapı Araplara özel ev tasarladı!

Babacan Yapı Araplara özel ev tasarladı!

Arapların Türkiye'de nasıl evler istediğini araştıran Babacan Yapı, Araplara özel proje tasarladı.İlk uygulamayı 200 dairelik proje ile başlatan şirket, Basın Ekspres'te 750, Esenyurt'ta 1000 konutla yola devam edecek.




Körfez ülkelerini gezip Arapların Türkiye'de nasıl evler istediğini araştıran Babacan Yapı, Araplara özel proje tasarladı.İlk uygulamayı 200 dairelik proje ile başlatan şirket, Basın Ekspres'te 750, Esenyurt'ta 1000 konutla yola devam edecek.Türkiye'den ev alan yabancı yatırımcılar içinde Körfez ülkelerinin vatandaşları öne çıkıyor. Bugüne kadar yerli tüketici için üretilen konut projelerinden ev alan yabancılar artık kendi isteklerine göre yapılan projeleri seçecek. Esenyurt, Bahçeşehir ve Güneşli'deki konut projelerinde yabancı ilgisini gören Babacan Yapı, yabancıya özel daireler yapacak. Esenyurt'taki arsası üzerinde 200 daire için hazır projesi olduğunu ancak son anda fikir değiştirdiğini belirten Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkam İbrahim Babacan, "Yabancılar ev alıyorsa onların isteklerini dinlemeliyiz diye düşündük ve eski projeyi çöpe attık. Araplar senede birkaç hafta kalmak ya da konutun priminden faydalanmak için ev alıyor. O halde sıradan bir konut onlara göre değil. Bu nedenle otel konseptli bir proje tasarladık" dedi. 


YÜZDE 60 ÖN TALEP Babacan, projeden daire alanların diledikleri zaman kiraya vereceğini ve böylece kazançlı yatırım yapacaklarım söyledi. 

Crown Palace adı verilen proje için yüzde 60 ön talep aldıklarım söyleyen Babacan, önümüzdeki ay satışa başlayacaklarını söyledi. 40 milyon dolar yatırım değerine sahip projede yabancıların istediğiyle her yatak odasına banyo yapılacak. Projenin dış cephesinden lobisine kadar tüm alanlarda Arapların zevkleri ön planda tutulacak. Yabancıların konut alırken önce 'havalimanına ne kadar yakınsınız' sorusunu sorduğunu belirten Babacan, bundan hareketle ikinci yatırım için Basın Ekspres'i seçtiklerini söyledi. Bölgede Başbakanlık Özelleştirme idaresi tarafından ihale edilen arsayı aldıklarım söyleyen Babacan, 750 bağımsız birimden oluşacak proje inşa edeceklerini söyledi. 


SUUDİLERLE ORTAKLIK 

Konut, ofis ve AVM'den oluşacak proje yabancı kadar yerli alıcılara da hitap edecek. Proje için arsa bedeli dahil 200 milyon dolar yatırım yapılacak. Şirket, 5 projeye imza attığı Esenyurt'ta 1000 konutluk bir proje daha inşa edecek.BABACAN Yapı yabancıya konut satışının yam sıra ortak proje geliştirmek içinde görüşmelere yapıyor. Şirket, Suudi Arabistanlı bir yatırımcı ile Sapanca bölgesinde iki katlı villalar hayata geçirmeyi planlıyor. 


Doğuş




Geri Dön