26 / 04 / 2024

BADER ve Gölet Gönüllüleri'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

BADER ve Gölet Gönüllüleri'nden Bahçeşehir Göleti açıklaması!

Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile Başakşehirliler Derneği Bahçeşehir Göleti ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...




Bahçeşehir Gölet Gönülleri ile Başakşehirliler Derneği son dönemde sıkça gündeme gelen Bahçeşehir Göleti'yle ilgili flaş bir açıklama yaptı. 


Bahçeşehirliler Derneği ve Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Bahçeşehir Gölet’te yapılan inşaat çalışmalarını sürdüren müteahhit firmanın ve bir takım menfaat mensuplarının yapmış olduğu açıklamalar tarafımızca endişe ile takip edilmiş ve bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Çevresel sorunlara dair 2013 yılından buyana Bahçeşehirliler Derneği (Bader) ve son 3 yıldır oluşturduğumuz Gölet Gönüllülerimizle özverili bir çalışma yürütmekteyiz. Bu çalışmaları gerek etkinliklerle sahada sizlerle duyarlılık artması adına sağlarken, diğer taraftan da hukuk mücadelemizle gerçekleştiriyoruz. Yerel yönetim tarafından verdiğimiz onurlu mücadele yıpratılmaya çalışılırken, bir diğer tarafta da ücretli çalışan inşaat şirketinin işbirlikçileri tarafından da derneğimizin ve gönüllülerimizin verdiği mücadele ucuzlaştırılmaya çalışılıldığı görülmüştür. Baskı, yıldırma ve ülkemizde çevresel sorunlara halkımızın yılgınlığını da dikkate alırsak geçtiğimiz süreç zorlu bir süreçtir. Halkımızın doğru bilgiye ulaşarak değerlendirmelerini yaptığına olan inancımız tamdır. 

Gölet Park’ın içine hali hazırda yapılan inşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma yapmış olduğu açıklamada, Gölet Park’a kesinlikle inşaat yapılmadığını, hatta Gölet bölgesinin kendilerince “büyütüldüğünü” iddia etmişlerdir. Öncelikle ve önemle belirtmek isteriz ki, hiçbir yeşil alan, hiçbir park ve hiçbir yaşam alanı inşaat yapılarak, beton dökülerek büyütülmez.

Müteahhit firma kasıtlı açıklamalar ile gölet parkta, “suyun” olduğu bölgeye inşaat yapmadığını, asıl amaçlarının göletin büyütülmesi olduğunu ifade etmiş ise de, gerçek böyle değildir. Bahçeşehir Gölet Park olarak bilinen alan, tüm Bahçeşehir’lilerin ortak maddi katkısı ile oluşturulmuş ve Bahçeşehir halkına yeşil alan olarak sunulmuş ve pazarlanmıştır. Bugün müteahhit firmanın inşaat yaptığı alan Gölet Park’ın ayrılmaz bir parçası olan ve Bahçeşehir Halkına Emlak Bankası tarafından “GOLF SAHASI” olarak tanıtılan ve pazarlama unsuru yapılan alandır. Bu alan tamamen yeşil alan olup göletin ayrılmaz bir parçasıdır.

Saygılarımızla, 

Bahçeşehirliler Derneği (BADER)

Gölet Gönüllüleri




Geri Dön