19 / 04 / 2024

BAE, Türkiye'de turizm ve gayrimenkule yatırım yapacak

BAE, Türkiye'de turizm ve gayrimenkule yatırım yapacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdülaziz Abdullah El Ghurair, Türkiye'de birçok alanda yatırım düşündüklerini belirtti



Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdülaziz Abdullah El Ghurair, Türkiye'de birçok alanda yatırım düşündüklerini belirterek, bunların başında tarım, turizm ve gayrimenkulün geldiğini söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ghurair ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti ve yaklaşık 1 saat görüştü. Ghurair, yaptığı açıklamada, "Mevcut hükümetin kredibilitesi, güvenilirliği nazarımızda gayet yüksek'' dedi. Ghurair, "Umut ediyorum ki gelecek 5 yılda ortak yatırımlarımız 50 milyar doları bulur ve aşar'' dedi. Bu arada Unakıtan, "Bakanlıktan ayrılmaya niyetim yok. O niyet Başbakan'ın iradesinde" dedi. (Sabah)

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler

BAE Türkiye'de yatırım planlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'de, tarım, turizm ve gayrı menkul geliştirme alanında yatırım planlıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdülaziz Abdullah El Ghurair, Türkiye'de birçok alanda yatırım düşündüklerini belirterek, bunların başında tarım, turizm ve gayrimenkul geliştirmenin geldiğini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ghurair ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti ve yaklaşık 1 saat görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Unakıtan, Türkiye ekonomisi hakkında kapsamlı bilgi verdiklerini ifade ederek, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin daha da artırılması konusunu ele aldıklarını bildirdi.

BAE Federal Ulusal Konseyi Başkanı Abdülaziz Abdullah El Ghurair de iki ülke arasındaki ticaret hacminin giderek arttığını kaydetti ve Türkiye'den yapılan ithalata öncelik tanıdıklarını dile getirdi. Ghurair, Federal Ulusal Konsey olarak Türkiye ile bütün ikili anlaşmaları onaylamaya hazır olduklarını vurguladı.

Ghurair, Türkiye'de yatırım planları ve özelleştirme kapsamında ilgilendikleri sektörlerin sorulması üzerine, BAE'nin  Türkiye'de birçok alanda yatırımla ilgili düşünceleri bulunduğunu belirterek, tarım, turizm ve gayrimenkul geliştirme alanlarını bunlar arasında saydı.

"Mevcut hükümetin kredibilitesi bizim nazarımızda yüksek"

Türkiye'de son dönemde yaşanan "gelişmeler ve reformların, girişimcilerin beklediği güven ortamını yarattığını" belirten Ghurair, "Biz ayrıca son dönemde yabancı ülkelerde yaptığımız yatırımların değerinin bir gün yalnızca kağıt değerinden ibaret olabileceğini gördük. Halbuki dost, arkadaş ve kardeş ülkelerde yaptığımız, yapabileceğimiz yatırımların gerçek yatırımlar olacağını, fabrikalara sahip olabileceğimizi, reel üretim yapabileceğimizi gördük" diye konuştu.

"Mevcut hükümetin kredibilitesi, güvenilirliği bizim nazarımızda gayet yüksektir" diyen Ghurair, yatırımcıların Türkiye'de yatırıma teşvik edildiğini söyledi ve "Umut ediyorum ki gelecek 5 yıl içinde ortak yatırımlarımız 50 milyar doları bulur ve aşar" dedi. (Dünya)


Geri Dön