24 / 04 / 2024

Bağcılar'a 55 bin metrekarelik devasa meydan!

Bağcılar'a 55 bin metrekarelik devasa meydan!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe halkının yeni meydanına kavuşacağını müjdeledi. Çağırıcı, ilçe sakinlerinin yakın zamanda İstanbul’un en büyük meydanlarından birine kavuşacaklarını söyledi.



Çıraklık ve kalfalık dönemini dolu dolu geçiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ‘Ustalık’ dönemi için büyük projelere hazırlanıyor. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeşil alan ve otopark ağırlıklı projelere öncelik veren Çağırıcı’nın ‘En büyük eserlerimizden biri’ dediği Bağcılar Meydanı Projesi’nde sona yaklaşıldı. Yayalaştırmadan altyapıya kadar birçok aşaması tamamlanan Bağcılar Meydanı'nı yakın zamanda halkın hizmetine açılacak.

Bağcılar a 55 bin metrekarelik devasa meydan!

YENİ DÖNEMİN İLK PROJESİ 

2019-2024 döneminin hayata geçirilecek ilk projesi, 55 bin metrekarelik devasa meydan oluyor. Bağcılar Meydanı’nda seyir oturma basamakları, oturma cebi, gençlerin patenle kayabileceği ve bisikletle vakit geçirebileceği serbest alanlar, kaykay pisti, çocuk oyun alanı ve miting sahne kurulum alanları yer alacak. Üzerinde geniş yeşil alanların yer aldığı meydanın altına bin162 araçlık modern ve kullanışlı bir otopark yapıldı. Otopark ile hem ilçe hem de bölge trafiği nefes alacak. Etrafındaki evlerin siluetlerinin ve kat yüksekliklerinin aynı olması mimari anlamda değişen meydanı değerlendirecek.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK MEYDANLARINDAN BİRİ 

Meydanda gençlerin 7 gün boyunca çay-kahve eşliğinde hoş vakit geçirecekleri Millet Kıraathanesi de bulunuyor. Herkesin gönül rahatlığıyla gelip oturmak isteyeceği sosyal ve kültürel amaçlı yapıda, kütüphane, kafe gibi genel tesisler yer alacak. 2014'te meydanda açılan Dil Evi, dil öğrenmek isteyenlere hizmet verecek. Çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği ilçede yakın zamanda yeni meydana kavuşmanın heyecanı içinde olduklarını belirten Başkan Lokman Çağırıcı, “İstanbul’un en büyük meydanlarından biri olacak. İlçenin adıyla anılacak bu meydan her kesimden her yaştan vatandaşa hitap edecek özelliğe sahip. Çocukların eğlendiği, büyüklerin dinlendiği; yeşil alan ve otoparkın geniş tutulduğu meydan, İstanbullular’ın buluşma noktası olacak. 24 saat sürecek kültürel ve sosyal etkinliklerle şehri kalbi bu meydanda atacak” diye konuştu. 


Geri Dön