20 / 04 / 2024

Bağcılar'a Abdurrahman Bilimli anaokulu yaptırıyor

Bağcılar'a Abdurrahman Bilimli anaokulu yaptırıyor

Bağcılar'a lise ve ilköğretim okulundan sonra birde anaokulu yaptıran Abdurrahman Bilimli "Kazandıklarımı geri ödüyorum" dedi



Hayırsever işadamları eğitim camiasına yaptıkları katkılarla alkış topluyor. Bunlardan biri de uzun yıllardır Bağcılar'da yaşayan ve vatandaşların çok yakından tanıdığı Abdurrahman Bilimli. Geçtiğimiz yıllarda ilçeye bir meslek lisesi ve bir ilköğretim okulu yaptıran Abdurrahman Dede, yaptığı bağışlara bir yenisini ekledi. Hayırsever işadamı, bu kez bir anaokulu yaptırmak için kolları sıvadı. Bağcılar Yeni Mahalle'de yapılacak anaokulunun temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Temeli atılan anaokulu, yeni eğitim yılında açılacak.
Törene, Bağcılar eski Kaymakamı Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş katıldı.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIM'
Bölgeye üçüncü okulu yaptıran Abdurrahman Dede, törende yaptığı konuşmada çok heyecanlı olduğunu söyledi. Göçmen olduğunu belirten Bilimli, "İstanbul'a geldiğimde hiçbir şeyim yoktu. Gece gündüz çalıştım, didindim. Her şeyi burada kazandım" dedi.

Yaptığı hayırlarla İstanbul'a vefa borcunu ödediğini söyleyen hayırsever, insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması gerektiğin söyledi ve ekledi; "Yaptıklarınm vatanıma milletime helal olsun." Törende konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Bilimli Ailesi'ni Bağcılar'ın iyi tanıdığını söyledi ve "Ben Bağcılar halkı adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da birer konuşma yaparak, Bilimli Ailesi'ne teşekkür etti. Bin 860 metrekare alan üzerine temeli atılan Abdurrahman-Nermin Bilimli Anaokulu'nun bina oturum alanı 421 metrekare olacak. Bodrum, zemin ve bir kattan oluşacak binada sığınak, yemek salonu, çok amaçlı salon, oyun alanı, faaliyet salonu ve oyun odası olacak.
Habertürk


Geri Dön