29 / 03 / 2024

Bağcılar'da 2023 vizyonuna yönelik projeler hız kazandı!

Bağcılar'da 2023 vizyonuna yönelik projeler hız kazandı!

Kentsel Dönüşüm 'ün hayata geçirildiği, yenilikçi sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar, 2014 yılında hizmetlerle anıldı. Bağcılar İlçesi önemli projelerin hayata geçirildiği ilçe oldu.



Hedef: Her Yere Metro!, Türkiye'nin 81 ilinden ve Balkanlar ile Orta Asya'dan gelen insanlardan oluşan Bağcılar ilçesi, gerek coğrafi konumu gerekse ülke ekonomisine yaptığı katkı açısından İstanbul'un önemli ilçeleri arasında bulunuyor. Türkiye'nin çok önemli ticaret merkezlerinin de faaliyet gösterdiği Bağcılar, 2014 yılında da çok önemli projelerin hayata geçirildiği ilçe oldu. 


Bağcılar, 2023 yılında tramvay ve metro hatlarıyla da ulaşım meselesini tamamen çözmüş olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2006 yılında Bağcılar - Zeytinbumu Cadde Tramvayım hizmete sundu. 2013 Temmuz ayında da Olimpiyatköy - Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı'nı hizmete alındı. 


VİZYON PROJELER 

18 km'lik Mecidiyeköy - Kağıthane Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlandı. 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hedef projeleri arasında 9 km'lik Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da yer alıyor ve bu hattın 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor. 

Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçede, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak. İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile İstanbul'da çok önemli bir yerde bulunan ilçe, bundan sonra adından daha fazla söz ettirecek. Bağcılar, 2023 Vizyon hedefi, "Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar" sloganıyla 2014 yılında da ulaşım, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da yatırımlara ev sahipliği yaptı. 


BAĞCILAR Belediyesi'nin AB projeleri, ulusal ve uluslararası programlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürüttüğü projelerin yanı sıra özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları sadece İstanbul'da değil Türkiye genelinde dikkat çekti. Kadınlann 124 değişik branşta kurs gördüğü Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin kursiyerlerinden 428'i iş sahibi oldu. Hzmete açılan Engelliler Sarayı'nda, ilçedeki engelliler eğitim gördü. 7500 engellinin kurs gördüğü merkezde, 37 branşta kurslar verildi. 300'e yakın engelli kursiyer meslek sahibi oldu. Yine Bağcılar Meydan'da açılan Dil Evi de Arapça ve İngilizce pratik yapılan merkez olarak yoğun ilgi görüyor. 


Bizim Anadolu


Geri Dön