25 / 04 / 2024

Bağcılar'da 621 riskli konut yıkıldı!

Bağcılar'da 621 riskli konut yıkıldı!

Türkiye nüfusunun yüzde l'inin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı.



Türkiye nüfusunun yüzde l'inin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli değişimler yaşadı. Kentsel dönüşümün devam ettiği ilçe yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. İlçedeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımının gerçekleştirildiği bölgede, riskli yapılardaki hak sahiplerine devlet tarafından 2015 yılı rakamlarına göre 18 ayda aylık 735 lira yardımı yapıldı. Kira yardımı riskli alanlarda 36 ay boyunca devam ediyor. Bağcılar, ilçe sakinlerinin desteğiyle devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında daha yaşanabilir, otoparklı, depreme dayanıklı konutlara kavuşuyor. İlçede Bağcüar Meydanı, Göztepe, Kemalpaşa, Albayraklar Sitesi ve THY Sitesi, Bakanlar Kurulu onayı ile kentsel dönüşüm alanları olarak belirlendi. İlçede şu an toplam 46 bin 389 bina stoku bulunuyor. 


'Cazibe merkezi olduk'

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da ilk iş olarak kaçak yapılaşmayı engellediklerini ifade ederek, "Dönüşümün devam etmesiyle birlikte Bağcılar cazibe merkezi haline geldi. "TEM Yolu kenarında MİA Bölgesi ilan edildi. İlçemiz şimdi artık 5 metro ve 1 tramvay hattıyla anılıyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön