20 / 04 / 2024

Bağcılar'da emlak fiyatlarında balon mu var?

Bağcılar'da emlak fiyatlarında balon mu var?

İstanbul'un en büyük nüfusuna sahip ilçesi Bağcılar'ın merkezinde ki daire fiyatlarının artışını, işyerlerinin kiralarının yükselme sebeplerini araştırdık. Delice Emlak Gayrimenkul Danışmanı Memduh Delice daire ve işyeri fiyatları hakkında konuştu..



İstanbul'un en büyük nüfusuna sahip ilçesi Bağcılar'ın merkezinde ki daire fiyatlarının artışını, işyerlerinin kiralarının yükselme sebeplerini araştırdık. Bağcılar'da ki daire ve işyeri fiyatları hakkında Delice Emlak Gayri Menkul Danışmanı Memduh Delice'den bilgi aldık. 


Delice Emlak Gayri Menkul Danışmanı Memduh Delice "Bağcılar'da merkezdeki daire fiyatları çok bir bol, balon bir artış yapıyor nedense. Bunu da şu işe bağlıyoruz, toprak gayrimenkullerini kat karşılığı verirken bunları yüksek meblağda fiyat şeklinde alıyor müteahhitler. Sanırım birazda buradan kaynaklanıyor. Rayiç bedelleri hesaplamadan yani burada daire fiyatları kaç paraya gidiyor, bu yerin parası kaç paradır diye bizlere soran yok bizler danışmanız. Bizim camımızda emlak danışmanlığı yazıyor sağ olsun müteahhitler bu işleri danışmadan yapıyorlar. Nasılsa büyük firmalar bu inşaat sektöründen zengin oldu, bizde olalım yani bugün Ağ satmış olduğu fiyattan daire fiyatlarını endeks tutmaya çalışıyorlar. Bunu yükseltende, yükselttirende tüketicilerdir. Sormadan danışmadan işler yapıyorlar emlakçıyı bulmuyorlar" dedi. 


2+1 DAİRE FİYATLARI 

Delice Emlak Gayri Menkul Danışmanı Memduh Delice "2+1 doksan metrekare bir daireyi iki yüz seksen, iki yüz yetmiş bin tl elinde hazır bulunacak kredili sistemli bir dairede. Yirmi-otuz yıllık yapılarda da yüz yetmiş beş bin tl 3+1, yüz otuz beş bin tl 2+1 daire fiyatları oluyor" dedi. 


DAİRELER BAĞCILAR MEYDANDA 500 BİN TL 

Delice Emlak Gayri Menkul Danışmanı Memduh Delice "Meydanda ki daire fiyatlarına dört yüz bin tl diyen var, beş yüz bin tl diyen de var ama bunu yeni binalarda bahsediliyor. Bana göre bu fiyat balon. Ana caddelerde ki eski yapılarda yüz elli metrekare bodrumlu dükkanlara sekiz yüz elli bin, dokuz yüz bin tl gibi fiyatlar istiyorlar. Yeni binalarda ise bir buçuk milyon tl başlayarak yukarı doğru çok uçuk fiyatlar istiyorlar"dedi. 


HERKES EMLAKÇILIK YAPIYOR

Delice Emlak Gayri Menkul Danışmanı Memduh Delice "Bu piyasa bizi çok geriyor ama bunun nedenlerini sorarsanız bu işi emlak işini yapmayan kurum ve kuruluş yok. Bizim işi herkes yapıyor. Tutalım şimdi bir tanesini, biz bunlara değnekçi diyoruz mesleği yok. Tabii işsizlik çekiyor vatandaş gidiyor atıyor sırtına ceketi emlakçıyım diyor. Tüketici sormuyor senin vergi levhan var mı, yetki belgen var mı, dükkânın nerede soranda yok emlakçıyım diyor. Götürüyor vatandaşı Emlak'a orda işlemleri yapıyor biz burada yapamıyoruz. Biz direk mal sahibiyle ve tüketiciyle istişare halindeyiz bu şekilde yapmaya çalışıyoruz ve bu işlerin içine karışan müteahhitlerde var. Benim bu bahsettiğim değnekçilik işine karışan müteahhitlerde var. Diyelim ki belediyelerde mimarlar yapıyor, odacılar yapıyor, harç memurları yapıyor bu işi, kapıcılar yapıyor hatta imamlar bile yapıyor. Herkes emeklisi emeksizi yapıyor evet bende emekliyim otuz sene muhtarlık yaptım ben. Aldığım emekli maaşımdan yüz elli tl kesiliyor bu işi yaptığımdan dolayı çünkü ben bu işi kurumsal yapıyorum ve vergimi ödüyorum devlete. Bunun için bu fiyatları halk seyretmeye devam edecek çünkü ne müteahhitler danışıyor nede tüketici. Müteahhitler değnekçinin lafıyla benim iki yüz elli bin liraya sattığım adada ki dairelerin fiyatları için üç yüz elli bin lira diyor ve toprak sahibiyle ona göre anlaşıyor ve o fiyattan satmaya çalışıyor. Sonra benim satmaya çalıştığım dairenin sahibi de diyor ki yanda müteahhitler bu fiyata satıyor benim dairenin neyi eksik bizde o fiyata satalım. İşte böyle balon fiyatlar oluşuyor" dedi. 


Güneşli Haber


Geri Dön