19 / 04 / 2024

Bağcılar’da imar artışına onay çıktı!

Bağcılar’da imar artışına onay çıktı!

Kentsel dönüşüm projesini cazip kılacak adımla Bağcılar’da bin metrekare ve üzeri parsellerde yüzde 10’dan 30’a kadar imar artışına onay çıktı.



Bağcılar Belediyesi, kentsel dönüşümü cazip hale getirmek için önemli teşvik uygulamalarında bulunuyor. Kentsel dönüşümün bir zaruret olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak kentsel dönüşüme hazırız” dedi. Bunun için Kentsel Dönüşüm Şefliğikurarak, hemşehrini bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Çağırıcı şunları söyledi.


Proje alanına sosyolojik inceleme


“Siteler başta olmak üzere vatandaşlarımızla görüşmelermiz sürüyor. Kentsel dönüşüm konusunda proje hazırladığımız ve sona yaklaştığımız siteler var. Hemşehrilerimizle ortak çalışarak daha güzel, daha sağlam ve yaşanabilir, daha güvenli bir Bağcılar’ı kurabiliriz. Hemşehrilerimizi, ‘Ne yapabiliriz’i konuşmak üzere belediyemize bekliyoruz.” Plan Proje Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Şefliği’nde Kentsel Dönüşüm Ofisi kurma çalışmaları başlatıldı. Şeflik bünyesinde inşaat mühendisi, mimar, şehir ve bölge plancısı ve danışman hizmet verecek. Göztepe Mahallesi’nde de Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin kurulması planlanıyor. Şeflik bünyesinde talepler alınarak, kentsel dönüşümle ilgili tespitler yapılıyor. Kentsel dönüşüm alanlarının plan faaliyetlerinin de yürütüldüğü ofiste, yine sözkonusu alanların avan projeleri yapılırken, kentsel dönüşüm alanlarının sosyolojik yapısı inceleniyor.  


Volkan ÇELİKTÜRK / Star Gazete  


Geri Dön