25 / 04 / 2024

Bahçelievler'e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

Bahçelievler'e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

İstanbul’un en güzel ilçelerinden Bahçelievler’i sağlık ve spor kenti yapmak istediklerini söyleyen AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan Bahadır, ilçeye yeni bir vizyon kazandıracaklarını söyledi. 



Eğitimden, sağlığa, kültürden, spora, yeşil alandan otoparka Bahçelievlerin çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını belirten AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan Bahadır, “Bahçelievler’i Avrupa standartlarından daha güzel bir şehir haline dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu. 30 seneden bu yana Bahçelievler’de yaşadığını ve ilçenin ihtiyaçlarını ne olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Bahadır, “Herkesin fikrini alıyor ve bunun üzerine değerlendirme yapıyoruz. Her partiden vatandaşların gönüllerini sonra oylarını istiyoruz” dedi.  

Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş'ün haberine göre; Bahçelievlerin sağlık alanında önem kazandığını ifade eden Dr. Bahadır, “Devlet ve özel kurumların çeşitli hastaneleri bulunuyor. Türkiye’nin en iyisi konumunda yer alan bir fizik tedavi hastanemiz var. Türkiye’nin her yerinden hastalar geliyor. Fizik tedavi hastanesini daha kapsamlı sağlık merkezine dönüştürmek için yeni bina inşa ediliyor. Hastane oraya taşınacak. Bahçelievler Devlet Hastanesi de hasta sayısı olarak rahatlayacak. Devlet Hastanesi’ni eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Böylece ilçemizde 2 eğitim ve araştırma hastanesi olacak” açıklamasında bulundu.

SOSYAL TESİSLER

İnsanların keyifli vakit geçirebileceği sosyal tesislerin yapılacağını kaydeden Bahadır, “İçerisinde yürüyüş alanlarından sportif faaliyet alanlarına, bisiklet yolundan basketbol sahasına, çocuk oyun alanlarından kafeterya bölümüne kadar birçok fonksiyonuyla otopark problemi yaşamadan keyifli vakit geçireceğiniz tesisimizi hizmetinize açacağız” şeklinde konuştu.

SPOR VE KÜLTÜR

Bahçelievler’de belediye tarafından 15 yıl içerisinde 13 spor tesisi 7 yüzme havuzu inşa edildiğini belirten Bahadır, “Bahçelievler bölgemizde 45.811 m2 ‘lik devasa bir alana basketbol salonu, futbol sahası ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği modern ve estetik Kültür Merkezi inşa edeceğimiz projemizle bu sorunun önüne geçecek daha nitelikli zaman geçirmek için alternatifler sunacağız. İçerisinde bulunacak 1120 araç kapasiteli zeminaltı otoparkı ile vatandaşlarımızın Pazar ihtiyaçlarını temin edebilecekleri çok amaçlı tesisimizi faaliyete geçireceğiz” şeklinde konuştu.

ÜNVERDİ KÖPRÜSÜ 

Şehrin içerisindeki kötü görüntü ve trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak Ünverdi Köprüsü projesiyle araç akışını alternatif güzergahlara yönlendirerek trafik yoğunluğunun azalacağını ifade eden Bahadır, “Daha estetik bir görünüm için Talatpaşa Cadddesi ile  Adana  Kahveci Bulvarının kesiştiği noktada bulunan üst geçidin kaldırılmasıyla trafiği daha açık hale getirecek ve daha güzel bir görünüm kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

Bahçelievler e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

HER MAHALLEYE KREŞ

AK Parti olarak her mahalleye bir kreş konsepti hakkında konuşan Bahadır, şunları söyledi: “Evlatlarımızın gelişimi, mutluluğu ve gözlerindeki ışık en birinci hedefimiz. Bunun için nüfus yoğunluğu en fazla olan 6 mahallemiz devamında 11 mahallemize kreş açacağız. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve psikolojik gelişimine katkı sağlayacak kreşler ile çalışan annelerimizin içi rahat edecek gözleri arkada kalmayacak. Anneler ekonomik hayatta var olurken, çocuklarını güvenle emanet edecekleri kreşlerimizi kullanabilecekler.”

TAM ZAMANLI EĞİTİM

Tam zamanlı eğitim sistemi için çalışmalar yapıldığını kaydeden Bahadır, “Okul ve derslik sayısını arttırmak için çalışıyoruz. Sağlıklı bir eğitim öğretim için bir an evvel tüm okullarda tam zamanlı eğitime geçilmesi için ne gerekiyorsa hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Bahçelievler’de otopark sorununu çözüldüğünde trafik akışının rahatlayacağını kaydeden Bahadır, “ilçe trafiğinde tek yön ve çift yön uygulamasını sıklaştıracağız. Bu da trafiği düzenlememize yardımcı olacak. Şu an Bahçelievler Belediyesi’nde trafik zabıtası bulunmuyor. Trafik zabıtası uygulamasına geçmeyi planlıyoruz. Geçici çözüm olarak yüzde 50’ye kadar rahatlama sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Bahçelievler e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

YEŞİL KORİDOR-AYAMAMA

Bahçelievler, Küçükcekmece ve Bakırköy’ün birleşme noktası olan Ayamama Deresinin yeşil bir koridor olacağını söyleyen Bahadır, “ilçemizin gizli hazinesi Ayamama Deresi hak ettiği değere kavuşacak ve Ayamama çevresindeki bitkisel çeşitlilik arttırılacak böylece yaşanabilir alternatif bir çevre tasarlanacak. Çobançeşme Köprüsü’nü de içine alan projemiz kapsamında yeşil alanları ve yürüyüş yolları ile ilçe sakinlerimiz hayatın yoğun akışından kurtulacak ve daha rahat bir nefes alacak. Ayamama deresi kötü hatıralarla değil doğal güzelliği ile hatırlanacak” açıklamasında bulundu.

Bahçelievler e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

ŞİRİN PARK MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Millet Bahçesi'nin Bahçelievler’de de hayata geçeceğini söyleyen Bahadır, “Milli egemenlik - Siyavuşpaşa ve Şirinevler ulu cami etrafında büyük bir Millet Bahçesi yapıyoruz. Ulucamii çevre düzenlemesi ile Ulucamii ön plana çıkarılacak. 75 bin m2’lik projenin  60 bin m2’si yeşil alan olacak. Tematik bahçe, meyve bahçesi, sosyal tesis, arasta çarşı, etkinlik alanı, yansıma havuzları, seyir terası, millet kıraathanesi, çocuk oyun üniteleri, kondisyon alanları, yürüyüş ve koşu parkurları. 720 araçlık otopark. Ağaçlar ve yeşil alanlar. İstanbul’da ve Türkiye’de örnek bir proje olacak - 200 bin kişinin direk olarak faydalanması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bahçelievler e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

VİRAN BOSNA KIRAAHATHANESİ

Mimar Sinan, Siyavuşpaşa Kasrı’na ve Viran Bosna Sarayı’na Millet Kıraathanesi açılacağını müjdeleyen Bahadır, “Sosyo-kültürel yaşamımıza hizmet eden mekanlara kavuşacağız. İçerisinde kütüphanelerin, bahçe alanlarının, müzik odasının, toplantı konferans ve söyleşi salonlarının bulunduğu Millet Kıraathaneleri, her yaştan vatandaşımızın kullanımına açık olacaktır” diye konuştu. 

Bahçelievler e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

ÜSTÜ ÇOCUK ALTI ARAÇ PARKI

İlçenin daha çok yeşile ve doğaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen Bahadır, “Ağaçlandırılmış, peyzaj çalışmalarıyla zenginleştirilmiş rengarenk çiçeklerle süslenmiş ailelerin çocuklarıyla keyifli vakitler geçireceği Aksa çocuk parkımızı ve zeminine inşa edeceğimiz üç katlı otoparkımızı semt sakinlerimizin kullanımına sunacağız” açıklamasında bulundu.

Bahçelievler e 75 bin metrekarelik millet bahçesi!

 


Geri Dön