25 / 04 / 2024

Bahçeşehir çınar Villaları'nda 225 bin TL'ye! İcradan!

Bahçeşehir çınar Villaları'nda 225 bin TL'ye! İcradan!

Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköy Mevkii, 276 ada, 1 parselde yer alan Bahçeşehir çınar Villaları içerisinde 33 nolu A tipi dubleks villanın 1/2 hissesini satışa sunuyor



Küçükçekmece 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KÜçÜKçEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/32 Tal. SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULUN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI:

I. TAPU KAYDI: Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi, Dereköy mevkiinde bulunan 276 ada, 1 parsel sayılı 25.406,97m2 miktarlı kat mülkiyeti tesisli altmış iki adet kargir villa vasıflı taşınmazda 137/10000 arsa paylı 33 bağımsız bölüm numaralı A Tipi Dubleks Villanın 1/2 hissesi

II. İMAR DURUMU : Başakşehir Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğü Ruhsat şžefliğinin 04.01.2011 tarih, 239 sayılı imar durumu yazısına göre söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli, 07.02.2003 onay tarihli Bahçeşehir Sıvat-Yeşiltepe mevkii, Dereköy çiftliği mevkii Revizyon Uygulama imar Planı kapsamında Konut Alanında kalmakta olup, blok nizam, E=0.50, Hmax:6.50 olmak üzere plan notu ve yönetmelik şartlarında yapılaşmaya haizdir denilmiştir.

III. SATIşžA KONU GAYRİMENKULUN İİK MADDE 128 UYARINCA KESİNLEşžMİşž OLAN MÜKELLEFIYETİ: 19616516 zemin numaralı, istanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mah. Dereköy Mevkii, 13 Cilt, 1196 Sayfa, 276 Ada, 1 parsel numaralı 25.406,97m2 yüzölçümlü altmışiki adet kargir villa vasıflı ana taşınmazın 137/10000 arsa paylı A Tipi Dubleks Villa nitelikli 33 Numaralı Bağımsız Bölümün 1/1 Hissesi (Tamamı) üzerinde Denizbank A.şž. lehine Mortgage Kredisi'nden kaynaklı 1. Derecede 1. Sırada 16/07/2009 tarihinde 7679 yevmiye numarası ile tesis edilmiş olan 640.000,00TL bedelli ipotek mevcuttur. Dosyamızdan Satışa konu iş bu gayrimenkulun 1/2 hissesi iş bu ipotek yükü ile birlikte satışa çıkarılmıştır.

IV. MAHALLİ DURUMU : Satışa konu taşınmazın dosyası içerisinde-mübrez tapu kaydı ve çapı arazide belirgin sabit noktalardan istifade ile arz üzerine aplike edildiğinde anılan taşınmazın alanı, boyutları, bulunduğu semt ve mevki itibariyle yerine aynen uygun olduğu tespit edilmiştir. Satışa konu taşınmaz Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi, Cengizhan Süzer Caddesinden ayrılan iskete Sokakta, tapunun 276 ada, 1 parsel numarasında kayıtlı 25,406.97m2 miktarlı kat mülkiyeti tesisli taşınmazda; Kayden 33 bağımsız bölüm nolu A Tipi Villa, Mahallen: 38 dış kapı numaralı çınaj 12 Villa 25 nolu dubleks villanın 1/2 hissesi niteliğindedir. Söz konusu villa; Bahçe kotunda yer alan bodrum kat, ana girişin yer aldığı zemin kat, 1 normal kattan müteşekkil, B.A.K. tarzda, blok nizamda, 1. Sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olup, bodrum katında bahçe kullanımlı salon, salona açık mutfak, yemek mahalli, banyo-WC ile çamaşır odası, ana girişin de yer aldığı zemin katında salon ve oda, 1. Normal katta hol, bir tanesi balkonlu üç yatak odası, banyo-WC mahallerinden ibaret, dış ölçüleri itibariyle 225m2 alana sahip, ıslak hacim zeminleri seramik, salon ve oda zeminleri ahşap ve laminat parke, duvarları sıvalı ve kısmen kağıt kaplı, mutfakta sabit tezgah ile modüler mutfak dolapları, banyolarında duş kabinli tekne, klozet, lavabo, sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları ikmal edilmiş durumda, pencereleri ahşap ve PVC doğramalı, kısmen de demir korkulukludur. Taşınmaz dahilinde elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatı mevcut, kalorifer ısıtmalı olup bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapı imkanlarından istifade edecek konumda, civarın talep görecek konut alanında yer almaktadır.

Kıymeti : 11.01.2011 tarihi itibarı ile satışa konu 33 bağımsız bölüm nolu A Tipi Villanın 1/2 hissesi için (225.000,00TL) (ikiyüzyirmibeşbinTürklirası) kıymet takdiri yapılmış olup iş bu muhammen bedel üzerinden satışa sunulmaktadır.

SATIşž şžARTLARI:

1- Satış, 25.04.2011 günü 14.00-14.15 saatleri arasında, şžişli 3. icra Müdürlüğü1 nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi kaydıyla en yüksek bedel ile pey sürmüş olana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla; 05.05.2011 günü 14.00-14.15 saatleri arasında, Küçükçekmece 2. icra Müdürlüğü1 nde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadarki artırma bedelinin, malın tahmin edilen kıymetinin %40' mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedel ile alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya katılacakların, tahmin edilen kıymetin %20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çekini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masrafları ile KDV alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı, satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki hakları, hususiyle faizi ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları, tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK 133. maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az 7 gün önce yapılacak ilan ile yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK 129. maddedeki hükümlere uyması şartı ile taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğü'nce tahsil olunur.

6- İİK 127. maddesi gereğince, iş bu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve Dosya münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 09.03.2011


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön