19 / 04 / 2024

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında Bahçeşehir Göleti hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 



Dün basın toplantısında açıklamalar yapan Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca,belediyenin payı dahil Bahçeşehir Göleti için 240 milyon lira yatırım yaptıklarını dile getirdi. Atmaca, yapılan çalışmalar sonucunda göletin 2 katı büyüyeceğini belirtti.

 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; İstanbul Bahçeşehir'de, Gölet bölgesi olarak bilinen alanda Atmaca Grup tarafından inşa edilen Bahçeşehir Park projesi için 11 bin 400 metrekare alanda inşaat yapacaklarını dile getiren Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, "11 blok hayata geçecek ve yükseklik de 6.5 metre olacak" dedi. 

 

Bahçeşehir Göleti'ne yaklaşık 240 milyon TL'lik bütçe ayırdıklarını ve çalışmalar sonucunda göletin 2 katı büyüyeceğini de sözlerinde vurgulayan Atmaca, "Bahçeşehir Göleti şu anda 162 bin metrekare. Göletin yanında yaklaşık 100 bin metrekarelik atıl bir arazi vardı. Belediye bu araziyi satın aldı. Biz de 130 bin metrekarelik bir alanın peyzajını yapıp, Bahçeşehir Göleti'ne ilave edeceğiz" dedi. Atmaca, bu alanda botanik ağaçlar, hobi bahçeleri, macera parkı gibi detayların olacağını da sözlerine ekledi. 

 

METREKARESİ 17 BİN LİRA
İnşaatta yüzde 40, satışlarda yüzde 70 seviyesine geldiklerini de söyleyen Atmaca, "11 blokta 120 birim yer alacak. 70-80 markanın bölgede olmasını bekliyoruz. Hedefimiz bu yıl Ağustos ayı içerisinde dükkânları hizmete açmak. Bu birimlerin ortalama metrekare satış fiyatı 17 bin lira" dedi. 

 

Atmaca, projeye karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarından bugüne kadar bir görüşme talebi almadıklarını da ekledi. İmar planı değişikliğiyle ilgili de konuşan Atmaca, planın değiştiğini ancak projelerinde ve inşaat haklarında bir değişiklik olmadığını da aktardı. Başkan Adem Atmaca sözlerine şu şekilde devam etti: "Eski planda inşaat hakkı daha geniş bir alana yayılmıştı. Şimdi inşaat yapılacak alanın sınırları belirlendi. Emsal 0.05'di, 0.23 oldu ama yapılacak toplam inşaat değişmedi" dedi.  Yeni planda 1 metrekare fazla hak yok. Kötü niyetli bir firma eski plana göre gidip yeşil alana da inşaat yapabilirdi. Bunun önüne geçildi. Üstelik tapulara şerh koyarak ileride yapılacak değişikliklerinin de önüne geçtik."


HUKUKA UYGUN DEVAM EDİYORUZ
Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi Nisan 2015'te kazanan Atmaca Grup bölgede ticari birimlerin inşasına devam ediyor. Bölge halkı ve sivil toplum kurumları Gölet bölgesinde yapılaşmaya karşı olduklarını sıkça gündeme getiriyor, dava süreçleri ise sürüyor. Belediye ve inşaat şirketi ise projenin Bahçeşehir Gölet'te değil, gölete komşu alanda olduğunu, bölgede yeşil alanın azalmayıp aksine artacağını iddia ediyor. Hukuka uygun yola devam ettiklerini iddia eden Atmaca, "Proje için farklı tarafların açtığı onlarca dava var. İddia edildiği gibi aldığımız ihaleyi iptal eden, inşaatı durduracak bir karar yok" dedi.


Geri Dön