29 / 03 / 2024

Bahçeşehir Göleti'ne tek katlı sosyal tesis yapılacak!

Bahçeşehir Göleti'ne tek katlı sosyal tesis yapılacak!

Bahçeşehir Göleti'nin çevresinde yer alan parsellere 11 bin metrekare inşaat ve işletme hakkı izni veren ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grubu kazandı. Gölete sosyal tesis inşa edilecek.



250 dönümlük Bahçeşehir Göleti'nin ihalesini 103 milyon liralık teklif ile ev elektroniği alanında faaliyet gösteren Sunny markasının sahibi Atmaca Grubu kazandı. Şirket, Gölet alanının çevre düzenlemesini hayata geçirip bunun karşılığında 11 bin 436 metrekarelik tek katı geçmeyecek sosyal tesisler yapma ve işletme hakkına sahip olacak. 



İKİ GRUP YARIŞTI 

Satışa karşı çıkan çevreciler ve bölge halkının oluşturduğu gruplar ise Mahkeme'ye taşıdıkları ihale sonucunun kendileri için 'yok hükmünde' olduğunu açıklayıp bir araya gelme kararı aldılar. Gölet alanı, bölgenin bağlı bulunduğu Başakşehir Belediyesi tarafından mart ayı meclis toplantısında alınan kararla "Rekreasyon ve Dere Islah Projesi" adıyla 35 milyon liralık muhammen bedellik gelir paylaşım yöntemiyle ihaleye çıkarılmıştı. Başakşehir Belediyesi bu kapsamda Gölet'in yanında bulunan 607/10 numaralı parseli satın aldı.Ancak sadece bu bölüm değil, Gölet çevresindeki başka parsellerin de satışa dahil edilmesi tartışma çıkarmıştı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, proje sayesinde aktif yeşil alanın 2 kat büyüyeceğini savunmuştu. Satışa karşı çıkan Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Banş Karabulut, ihalenin yapıldığı yere girmek istediklerini ancak engellendiklerini söyledi.


 

GÖLET YAKININDA KONAK PROJESİ DE GERÇEKLEŞTİRDİ 

Atmaca Grubu'nun Başkanı Adem Atmaca, Bahçeşehir Göleti çevresinde inşaat projeleri de geliştiriyor. Atmaca bölgede, sahibi olduğu MFA İnşaat firmasıyla 286 konutluk Bahçeşehir Konakları'nı hayata geçirdi. Bunun yanı sıra Gölet'in yanı başındaki Ümran Adem Atmaca Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ERCAN UYAN: Mi Konakları'nda ise tamamı 4+1 daire tiplerinin bulunduğu 62 konut yer alıyor. 




BİZİM İÇİN PRESTİJ PROJESİ OLACAKTI 

Toplamda 220 dönümlük park yapıyorsunuz. Bunun sadece 11 bin metrekarelik göletın etrafında oturan kişilere yönelik restoran ve sosyal tesislerden oluşan yapılar inşa etme izni veren bir ihaleydi. Kesinlikle konut olmayacak Avrupa'dakı örnekleri gibi olacak. Biz çok almak istiyorduk, hesap yaptık ancak Atmaca Grubu bizden daha çok verdi onlar aldılar. Bu çevre düzenlemesi işi bizim için büyük bir prestij olacaktı, bu nedenle biz istedik. 



Habertürk


Geri Dön