29 / 03 / 2024

Bahçeşehir Göleti'nin satışı protesto edildi!

Bahçeşehir Göleti'nin satışı protesto edildi!

Başakşehir CHP İlçe Başkanlığı 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen ve Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Gölet için dün Testili Kızlar'da bir eylem gerçekleştirdi, eylemde Bahçeşehir Göleti'nin satışına tepki gösterildi.




Başakşehir CHP İlçe Başkanlığı 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen ve Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Gölet için dün Testili Kızlar'da bir eylem gerçekleştirdi. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin de destek verdiği eylemde Bahçeşehir Göleti'nin satışına tepki gösterildi. 


Dün gerçekleştirilen eyleme destek veren Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri 29 Ekim tarihinde saat 09:00'da Bahçeşehir Gölet'te buluşacak, gönüllüler Bahçeşehir Gölet Park'ın satılarak betonlaştırılmasını ve parkın kullanımının demir çitlerle kısıtlanmasını protesto edecek. 


İşte Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri tarafından yapılan o açıklama:

Başakşehir Belediyesi'nin göleti büyütüyoruz algısı ile Gölet parkı satması ve yeni ticari işletmeler için parkın betonlaştırılmasının önünün açılması Bahçeşehirlilerin ve bölge halkının yaşamını olumsuz etkileyecek,bölgenin zaten bozulmuş olan yeşil dengesini ve habitatını geriye dönüşü olmayacak şekilde yok edecek yanlış bir karardır. Bu kararın yanı sıra Bahçeşehir'in her tarafında sürmekte olan yoğun yapılaşma sonucunda artan nüfus yoğunluğunun şehrin mevcut alt yapısının kaldıramayacağı noktaya ulaştığı ve ulaşımın felç olduğu aşikardır. Gölet parkı koruma mücedelemize protesto yürüyüşü ile destek olan CHP Başakşehir ilçe yönetimine çok teşekkür ederiz.


22 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen Bahçeşehir Göleti ihalesini 103 milyon TL teklifle alan Atmaca Grup iştiraki MFA İnşaat, Bahçeşehir Gölet çevresinde yapacağı Bahçeşehir Park projesinde ultra lüks rezidanslar için çalışmalara devam ediyor. Bahçeşehir Park Gölet projesinde rezidansların fiyatı 1 milyon 700 bin TL'den başlıyor. Projede daireler 11 katlı iki rezidans bloğunda olacak.


Bahçeşehir Park projesi, Bahçeşehir Gölet'in büyütüleceği alanda 99 bin 858 metrekare yüzölçümündeki 607 ada 10 parselde hayata geçirilecek. Projede 130 rezidans daire, 130 cadde mağazası olacak. 


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön