29 / 03 / 2024

Bahçeşehir Göleti'nin satışı protesto edilecek!

Bahçeşehir Göleti'nin satışı protesto edilecek!

29 Ekim tarihinde saat 09:00'da Bahçeşehir Gölet'te buluşacak olan gölet gönüllüleri Bahçeşehir Gölet Park'ın satılarak betonlaştırılmasını ve parkın kullanımının demir çitlerle kısıtlanmasını protesto edecek...




Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri 22 Nisan'da ihalesi gerçekleşen ve Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Gölet için eylem yapacak. 29 Ekim tarihinde saat 09:00'da Bahçeşehir Gölet'te buluşacak olan gölet gönüllüleri Bahçeşehir Gölet Park'ın satılarak betonlaştırılmasını ve parkın kullanımının demir çitlerle kısıtlanmasını protesto edecek.


Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Saygıdeğer Bahçeşehir Gölet Park Gönüllüleri;

29 Ekim sabahı saat 09 00 da hem Cumhuriyetimizin 92.yılını kutlamak hem de Gölet parkın satılarak betonlaştırılmasını protesto etmek için Gölet Park'daki tören alanında bir araya geleceğiz.Kutlama töreni sonrasında hep birlikte Gölet parkta parkı bölen tel örgülü demir çitlere siyah kurdeleler bağlayarak parkın satışını ve parkın kullanımının demir çitlerle kısıtlanmasını protesto edeceğiz.

 Başakşehir belediyesinin göleti büyütüyoruz algısı ile Gölet parkı satması ve yeni ticari işletmeler için parkın betonlaştırılmasının önünün açılması Bahçeşehirlilerin ve bölge halkının yaşamını olumsuz etkileyecek,bölgenin zaten bozulmuş olan yeşil dengesini ve habitatını geriye dönüşü olmayacak şekilde yok edecek yanlış bir karardır.Bu kararın yanısıra Bahçeşehir'in her tarafında sürmekte olan yoğun yapılaşma sonucunda artan nüfus yoğunluğunun şehrin mevcut alt yapısının kaldıramayacağı noktaya ulaştığı ve ulaşımın felç olduğu aşikardır. Acilen Gölet parkın satışının iptal edilerek Gölet parkı bölen demir çitlerin kaldırılmasını ve Gölet parkın tamamının yeşil bir şekilde kamunun kullanımına açılmasını talep ediyoruz...


22 Nisan 2015'te yapılan Bahçeşehir Göleti ihalesini 103 milyon TL teklifle alan Atmaca Grup iştiraki MFA İnşaat, Bahçeşehir Gölet çevresinde yapacağı Bahçeşehir Park projesinde ultra lüks rezidanslar için çalışmalara devam ediyor. Bahçeşehir Park Gölet projesinde rezidansların fiyatı 1 milyon 700 bin TL'den başlıyor. Projede daireler 11 katlı iki rezidans bloğunda olacak.


Bahçeşehir Park projesi, Bahçeşehir Gölet'in büyütüleceği alanda 99 bin 858 metrekare yüzölçümündeki 607 ada 10 parselde hayata geçirilecek. Projede 130 rezidans daire, 130 cadde mağazası olacak. 




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön