19 / 04 / 2024

Bahçeşehir Spradon Quartz sakinleri ayaklandı!

Bahçeşehir Spradon Quartz sakinleri ayaklandı!

Bahçeşehir Spradon Quartz site sakinleri artan aidatlar ve haksız talep edildiğine inandıkları ek ödemelerle mağdur edildiklerini belirtiyorlar.



Bahçeşehir Spradon Quartz site sakinleri artan aidatlar ve haksız talep edildiğine inandıkları ek ödemelerle mağdur edildiklerini, site yönetiminin yıllardır inşaatı yapan şirket Kuzu Grup yönetiminde olduğunu ve tek taraflı alınan kararlarla yıllardır haklarının çiğnendiğini belirttiler.

1000 dairenin üzerinde site sakinin yaşadığı sitede isyan edenler, aralarında kurdukları whatsapp guruplarıyla iletişime geçtiler. Çok kısa sürede biraraya gelen ev sahipleri ve kiracılar 23 Şubat 2019 günü mevcut site yönetimine itiraz dilekçeleriyle başvurdular. 

İtiraz dilekçelerinde sitenin yönetim planına göre 25 Ocak 2008 yılında başlayan ve 10 yıl süre ile görevde olan geçici yönetiminin süresinin 25 Ocak 2018 tarihinde dolduğunu belirtirken, mevcut geçici yönetimin genel kurul yapmadığını ve yeni yönetimi belirlemediğini aktardılar.

Bu bağlamda mevcut yönetimin geçersiz olduğunu belirten site sakinleri, yönetimin sunduğu 01.01.2019- 31.12.2019 aylık tahmini işletme projesinin ve aidat artışının kabul edilemez olduğunu belirterek isyan ettiler. 

Site yönetimi önümüzdeki haftalarda toplantının gerçekleşeceğini ve itirazların değerlendireceğini söyleseler de, site sakinlerinin haklı öfkesi ve geçmişe yönelik hak mağduriyetleri arayışları süreceğe benziyor. 


Geri Dön