19 / 04 / 2024

Bahçeşehir'e neden yatırım yapılır?

Bahçeşehir'e neden yatırım yapılır?

Yeni Akit Gazetesi yazarı Mehmet Canıtatlı bugünkü yazısında, bölgedeki projelerin inşaat yeri ile emlak uzmanlarının görüşleri ışığında Bahçeşehir'e neden yatırım yapılacağını açıkladı. İşte o yazı:



- Bahçeşehir lokasyon olarak ilk 1990'lı yıllarda uydu şehri şeklinde hayat buldu. Şu anda Esenyurt, Ispartakule ve Hoşdere ile bütünleşen bir fotoğrafta markalı konut projeleriyle yeniden yıldızı parlıyor. 

- Bu süreçte Garanti Koza, Kuzu Group ve Dumankaya İnşaat gibi markalı konut projeleri inşa eden grupların büyük rolü var. 

- Emlak Konut GYO, Koza Park, Özyurtlar New Bahçeşehir, Dumankaya Modern Vadi projeleri ile Hoşdere projelerine yakın bir konumda istanbul'un en büyük rekreasyon alanlarından birisine hayat verecek. 

- Bahçeşehir, yakın zamanda güzergâhı resmen açıklanacak olan Kanal istanbul projesinin batısında ve 34 km'lik mesafede yer alan nitelikli konut projelerine ev sahipliği yapıyor. 

- Bahçeşehir Göleti mevcut hacminin 5 katına çıkarılacak. Bu konuda Başakşehir Belediyesi'nin planları hazır. İlk etap bu yıl hayat bulacak. 

- Mecidiyeköy'den Bahçeşehir'e uzanacak Metro çalışmalarına hız verildi. Mahmutbey, Atakent ve Ispartakule üzerinden planlanan metro istasyonu için yer tespiti yapılıyor. 

- Eminönü-Halkalı Banliyö tren hattının iyileştirilmesi çalışmalarında rayların Ispartakule mevkiine kadar döşenmesi tamamlandı. Hattın bahar aylarında faaliyete geçmesi bekleniyor. 

- Bahçeşehir'e otobandan iki giriş bulunuyor. Bu da ulaşım açısından büyük bir avantaj. 

- Hadımköy'den yakın zamanda 3. Köprü ve 3. 

havaalanına bağlantı yolu da açılıyor. Bu yolun 6 ay içinde bitirilmesi planlanıyor. 

- Türkiye'nin en büyük alışveriş yaşam merkezlerinden birisi olan AKBATI semtin tam göbeğinde yer alıyor. 

- istanbul'un her yerinden vatandaşların akın ettiği modern PAZARTÜRK de semtin gözde mekanları arasında. 

- Nitelikli konutların yanı sıra bölgedeki ticari alan ve ofis ihtiyacını giderecek projeler de geliştiriliyor. Bahçekent Flora ticari üniteleri, Garanti Koza'nın çarşıları ve Dumankaya'nın Flex Ofis projesi bu ihtiyaçları karşılayacak kapasitede hayat bulacak. 

- Yüksek prim potansiyeli de dikkat çeken bir başka faktör. 2011 yılında metrekaresi 1.500 liradan satışa çıkan konutların güncel metrekare birim değeri 3.000 lirayı aştı. 

- Bölgede satışı devam eden konut projelerinin büyük bir kısmında KDV oranı yüzde 1 olarak uygulamıyor. 

- İstanbul'un en büyük açık hava spor tesislerinin özel sektör tarafından (Garanti Koza) inşa edilmesi de cezbedici bir başka faktör. 


KİMLER NEYAPACAK? 


- Dünyanın en iyi 250 müteahhit firması arasında yer alan Makyol inşaat Makyol Beylikdüzü Yaşam projesinin ardından ikinci konut projesini Bahçeşehir - Esenkent'teki arazisinde geliştirecek. 

- Gül İnşaat ile Başakşehir Belediyesi'nin iş ortaklığıyla 2013 baharında hayata geçirilen Sofa Bahçeşehir'de teslimlere başlandı. Bahçeşehir Gölete hakim konumda hayat bulan proje, 120 teraslı daire ve 28 mağazadan oluşuyor. Daha önce LOCA projesini inşa eden GÜL İnşaat'ın, belediye ile anlaşırsa Sofa'nın yanıbaşındaki alanda yeni bir projeye başlaması söz konusu. 

- KUZU Grup'un, Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçirdiği Spradon Vadi projesindeki son daireler 'evdekifirsat.com' üzerinden satılıyor. Kuzu Grubunun bölgede yeni bir proje için beklemede olduğu belirtiliyor. 

- Dekar Yapı. Bahçeşehir'de üç yıl önce inşa ettiği Aşmalı Evler projesindeki başarısını yine aynı bölgede inşa ettiği projelerle pekiştiriyor. 'Dekar Aşmalı Sokaklar' projesi tüketicilerden büyük ilgi görüyor. 

- Kiptaş'ın Bahçeşehir'de hayata geçirdiği 4 bin konutluk Vaditepe Bahçeşehir Konut projesinde kaba inşaat bitmek üzere 284 dönüm arsa üzerindeki gölete nazır konutlarda özel fiyatlarla satış süreci devam ediyor. 

- Dumankaya İnşaat tarafından 2010 yılında projelendirilen Modem Vadi projesinin son etabı bu yıl hayat buluyor. Flex Ofis ve Hİ FİT kulelerinin hafriyat işleri sona ererken temelleri bu ay içinde atılıyor. 

- Özyurtlar İnşaat imzasıyla bölgede inşa edilen 5 bini aşkın konuta Bahçeşehir'in göbeğinde butik bir proje daha ekleniyor. Tek bloklu Bahçeşehir New projesinde inşaat süreci başladı. 

- Suudi Arabistan, Dubai ve Katar'da inşaat malzemeleri olmak üzere enerji ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren Al-Oemam şirketi Ege Yapı Group'un stratejik desteğiyle Hoşdere yolu üzerinde 200 dönümlük arazi üzerinde karma bir projeye imza atacak. 

- Bölgede daha önce Hadımköy Konutlarını inşa eden Kiptaş, yeni konut projesi için yine Bahçeşehiıi seçti. Bakanlıktan onay alan projenin bahar aylarında kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

Önde gelen projeler 

- Babacan Yapı: CrownDeLuxe Bahçeşehir 

- Emlak Konut GYO- Be/Ma: Göl Panorama 

- Emlak Konut GYO: Bahçekent 1 

- Emlak Konut GYO - İZKA/ Sıtar/ :Bahçekent Flora 

- Emlak Konut GYO - Cihan İnşaat: Avrupark 

- Dumankaya inşaat: Modern 

- Dumankaya inşaat: Modern vadi 

- Dumankaya inşaat: Modern Collection 

- Dumankaya İnşaat: Hİ-FİT 

- Dumankaya İnşaat: Flex Ofis 

- Garanti Koza: Koza Park 

- Kiptaş: Vaditepe Bahçeşehir 

- Emlak Konut GYO- Kuzu Grup: Spradon Vadi Teslimi geciken iki proje 

- ESENYURTTAKİ yapı ruhsatı iptallerinden olumsuz etkilenen Yalçıntepe Group, Bahçeşehir'de inşa ettiği Maximoon Evleri'nin satış ve inşatını 2015 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Bölgede 2011 yılında dev bloklu konutlar inşa etmeye başlayan Fİ Yapı'nın teslimleri yapamamasından doğan mağduriyetin de bu yıl içinde giderilip konutların sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. 


Mehmet Canıtatlı/Yeni Akit


Geri Dön