25 / 04 / 2024

Artvin'deki afetzedelere eşya dağıtımı yapılıyor

Artvin'deki afetzedelere eşya dağıtımı yapılıyor

Artvin Borçka'daki afetzedeler, Artvin Valiliği'nce ilçe merkezinde kiralanan evlere yerleştiriliyor ve ailelere eşya dağıtımı yapılıyor

 



Artvin'in Borçka ilçesindeki sel felaketinde evleri yıkılan ve zarar gören afetzedeler, Artvin Valiliği'nce ilçe merkezinde kiralanan evlere yerleştiriliyor ve ailelere eşya dağıtımı yapılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 23 Eylül'de meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirmesine, ilk tespitlere göre 1 milyon 200 bin lira maddi zarara neden olan sel felaketinin ardından, afetzedelerin yaraları sarılıyor.

Artvin Valiliği, selde evleri yıkılan veya oturulamayacak hale gelen ailelerden ilk etapta 6'sını Borçka ilçe merkezinde kiraladığı evlere yerleştirdi. Bu aileler arasında, sel felaketinde ailesinden 4 kişiyi kaybeden Yusuf Demirci ile annesi Nafia Şimşek'i kaybeden İsa Şimşek'in ailesi de bulunuyor.

Evlere yerleştirilen ailelere eşya da temin eden Valilik, bu eşyaları evlere teslim etti. Devam eden çalışmalar kapsamında başvuruda bulunan toplam 22 aileye ev kiralandığı, bu evlerin de eşyalarla donatıldığı öğrenildi.

Alınan eşyalar arasında oturma grubu, yatak bazaları, üçlü dolaplar, yemek masası takımı, halı, perde, ev tekstili, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eşyalar olduğunu bildiren yetkililer, ilçe merkezindeki esnaftan eşit oranda eşya alımı yapıldığını belirtti.

Evlere teslim edilenler arasında mutfak malzemeleri, gıda ve giysilerin de bulunduğu kaydedildi.
AA


Geri Dön