27 / 04 / 2024

Bakan Dönmez: Faturanız 400 TL geldiyse 300 TL’sini devlet ödüyor

Bakan Dönmez: Faturanız 400 TL geldiyse 300 TL’sini devlet ödüyor

Korona virüs yasakları içerisinde tarihi dip seviyelere kadar gerileyen enerji fiyatları toparlanmaya ve rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Öte yandan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yapmış olduğu açıklamada 10 kata varan maliyet artışını faturaları yansıtmadıklarını dile getirdi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konutlarda doğalgazda faturanın yüzde 80’ini devletin karşıladığını dile getirdi. Bakan’ın açıklamalarına göre 400 TL'lik bir fatura geldiğinde bunun 300 TL'sini devlet ödüyor. Geriye kalan 100 lirayı ise vatandaş karşılıyor. 

Avrupa'da ise doğalgazı en ucuz kullanan ülkenin Türkiye olduğunu açıklayan bakan Dönmez, elektrikli destek yüzde 50 oranına ulaştı açıklamalarını bulundu.

2022 yılı itibariyle itibaren aşılama ile beraber bütün dünya ekonomileri toparlanma eğiliminde bulundu. 
Bu durum ise enerji fiyatlarında rekor artışları aynı şekilde beraberinde getirdi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön